”Klart man blir glad”, säger Robert Erlandsson på Vena Trailer AB i Rollsbo.
”Klart man blir glad”, säger Robert Erlandsson på Vena Trailer AB i Rollsbo. Bild: Katarina Berg

Robert prisas – ger alla en chans att komma tillbaka

Robert Erlandsson, ägare till Vena Trailer AB på Rollsbo, har i många år arbetat för att ge alla en chans att komma tillbaka till arbetslivet. Nu belönas han för sina insatser med priset Årets möjlighetsskapare, som delas ut av samordningsförbundet Älv&Kust.

ANNONS
|

Samordningsförbundet arbetar med människor mellan 16-64 år som behöver samordna sina insatser från flera myndigheter för att få en hållbar väg tillbaka till jobb eller studier.

Verksamheten ägs och drivs av kommunerna Ale, Kungälv, Stenungsund, Tjörn och Öckerö tillsammans med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen.

Individanpassar

För allra första gången delas priset Årets möjlighetsskapare ut och det var en glad och lite rörd Robert Erlandsson som under måndagsmorgonen fick ta emot diplom och blommor av en delegation från Älv&Kust, med styrelseordföranden Safet Peci i spetsen.

– Vi vill uppmärksamma Robert och hans medarbetare för det goda arbete de har gjort och gör med att hjälpa oss och medborgarna att komma vidare i rehabiliteringsprocessen. Robert ställer upp och individanpassar och gör ett jättebra arbete, säger Safet Peci.

ANNONS
Robert Erlandsson och Safet Peci.
Robert Erlandsson och Safet Peci. Bild: Katarina Berg

Riktig vardagshjälte

Rehabvägledaren Pernilla Wiklund har samarbetat med Robert i många år och betonar hur värdig priset han är.

– Han brinner även för ungdomar och han ger verkligen alla människor en chans. Jag tycker att han är en riktig vardagshjälte. Fler sådana företag säger jag bara, konstaterar Pernilla Wiklund.

En andra chans

En av dem som har fått en andra chans är Martin Söderlund, som relativt ung drabbades av stroke.

Efter fem år hemma fick han komma till Vena Trailer och nu jobbar han halvtid och säger själv att han har blivit lite av en hustomte på stället.

– Jag servar och hjälper till och kollar att det finns grejer till de andra, hoppar in där det behövs helt enkelt.

Vad betyder anställningen?

– Att ha ett ställe att gå till betyder rätt mycket faktiskt. Det här ger lite mening, säger Martin.

Sann entreprenör

Han och de andra kollegorna är glada för Roberts skull. Marcus ”Mackan” Rydén tycker att det är görroligt med priset.

– Robban är en fantastisk människa och en sann entreprenör, så han är verkligen värd det.

Själv säger Robert Erlandsson en aning blygsamt att det så klart är roligt med utmärkelsen.

– Den är väl lite grann ett bevis på att vi har gjort något bra.

”Vena Trailer AB har länge samarbetat med Samordningsförbundet Älv&Kust med målet att ge alla människor en möjlighet att komma tillbaka till arbetslivet genom arbetsträning och praktik. Flera gånger har insatsen också lett till anställning.

Robert Erlandsson och hans medarbetare skapar inkludering i ordets rätta bemärkelse genom att se till varje enskild människas förmåga och möjligheter, samtidigt som man visar stor förståelse och respekt för de svårigheter och hinder som kan finnas på vägen. Med erfarenhet och stort engagemang ges rätt förutsättningar att växa i sin egen takt genom trygga och tydliga ramar, gemenskap i arbetsgruppen och med arbetsuppgifter som rätt matchar utifrån erfarenhet och förmåga.”

ANNONS