Rivstart för ny restaurang i Kärna - första kvällen tog maten slut

I helgen öppnade en nya sushi- och thairestaurang i centrala Kärna. Det var ett sådant tryck att maten sålde slut och nu vill ägarna anställa mer hjälp.

ANNONS

I fredags var det premiär för Phakhawan Nilssons nya restaurang i Kärna. IN Sushi & Thai öppnade under stort tryck och första kvällen fick Phakhawan stänga tidigt - råvarorna hade tagit slut.

– Jag tror att många är nyfikna hur det ska gå och det har varit mycket att göra nu i helgen, säger hon på tisdag förmiddag efter invigningshelgen.

Efterfrågan på maten under helgen gjorde att Phakhawan fick pausa sushiserveringen och fokusera på den thailändska maten.

– För mig själv är det viktigaste att alla kunder är nöjda. Ibland känner jag mig besviken för att jag inte kan göra allt som jag hoppades på, men gästerna är väldigt snälla och glada. De säger ”vi förstår, ingen fara, vi kommer tillbaka senare” så det gör mig väldigt glad, säger Phakhawan Nilsson.

På Facebook har det varit gott om glad respons till Phakhawans uppdateringar om restaurangen, även när det handlat om att maten tagit slut, eller att hon begränsat menyn. Många berömmer maten och utropar öppningen som en succé.

Strulet i köket berodde helt enkelt på att Phakhawan inte hann med och och nu söker personal som kan hjälpa till hålla jämna steg med efterfrågan.

– Det är jag själv som står i köket och jag behöver åtminstone två personer som kan hjälpa till, en som står kassan och en som kan hjälpa till med maten, säger hon.

ANNONS