Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kenneth G Forslund (S) riksdagsledamot från Kungälv.  Ordförande i riksdagens utrikesutskott, ersättare i försvarsutskottet samt skatteutskottet. Ordförande för Socialdemokraterna i Bohuslän. 
Foto: Nathalie Besèr Bild: Vikarie Kungälvs-Posten
Kenneth G Forslund (S) riksdagsledamot från Kungälv. Ordförande i riksdagens utrikesutskott, ersättare i försvarsutskottet samt skatteutskottet. Ordförande för Socialdemokraterna i Bohuslän. Foto: Nathalie Besèr Bild: Vikarie Kungälvs-Posten

Riksdagsman från Kungälv: ”Mycket osäkert politiskt läge”

Riksdagen fäller statsminister Stefan Löfven i en historisk misstroendeomröstning, där 181 ledamöter röstade ja och 109 nej.
– Mitt under pågående pandemi har Vänsterpartiet tillsammans med Sverigedemokraterna kastat ut Sverige i ett mycket osäkert politiskt läge, anser riksdagsman Kenneth G Forslund (S).

Kenneth G Forslund från Kungälv sitter i riksdagen sedan många år och är ordförande i Utrikesutskottet. Han betecknar utvecklingen som ”bedrövlig”.

– Under nästan ett års tid har V i praktiken hjälpt M nationellt att vittvätta SD. Idag har den vittvätten nått en ny höjdpunkt, hävdar Kenneth G Forslund.

Skapar väsen

Tillsammans med Camilla Haag, ordförande i Kungälvs Arbetarekommun, har han svårt att se logiken i att Vänsterpartiet är beredd att hjälpa Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

Kenneth G Forslund Bild: Nathalie Beser
Kenneth G Forslund Bild: Nathalie Beser

– Det är uppenbart att det viktigaste för Vänsterpartiet är att skapa så mycket väsen och uppmärksamhet som möjligt kring sitt parti och sin nya partiledare. Sakpolitiken är underordnad. Vi känner igen det här beteendet, det är exakt på samma sätt som Sverigedemokraterna agerar.

Begränsade befogenheter

I ett inlägg på sociala medier skriver de:”Sverige riskerar mitt i den värsta pandemin på mycket länge att försättas i ett läge där regeringen är en expeditionsregering med begränsade befogenheter i veckor eller i värsta fall månader. ”

– I sämsta fall har Sverige idag börjat gå mot att tillsätta den mest högerinriktade regeringen i vårt land sedan Sverige blev en demokrati för 100 år sedan, säger Kenneth G Forslund.

Ser Kungälv som föredöme

En dag som denna tycker han att det känns extra bra att det i Kungälv finns ett ”starkt och stabilt samarbete mellan S, M och C.”

– Tre demokratiskt grundade partier. Absolut inte ense om allt men mogna att klara ut även det som skiljer dem åt.

.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.