Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivfoto
Bild: Arkivfoto

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Red Devils-man åtalas för vapenbrott

När polisen skulle hämta in ett vapen där licensen återkallats på grund av mannens samröre med Red Devils, en undergrupp till Hells Angels, hittades ytterligare ett vapen som mannen saknade licens för. Nu åtalas mannen från Kungälv för vapenbrott. Mannen förnekar brott.

Polisen hade skickats till en adress i Kungälv för att omhänderta ett licenspliktigt vapen eftersom ägarens licens återkallats på grund av att han tillhörde Red Devils, en under grupp till mc-gänget Hells Angels.

När patrullen kom till mannens adress i Kungälv berättade mannen att vapnet fanns i ett förråd i en annan kommun. Han berättade också att det skulle finnas ytterligare ett vapen där som han hade licens för – ett vapen som polisen dock inte hittade i sina system.

När polisen kontrollerade förrådet i den andra kommunen fanns båda vapnen där men de stod utanför det låsta vapenskåpet. Det andra vapnet som mannen hävdade att han hade licens visade sig vara ett äldre kulgevär som han haft en tidsbegränsad licens för i ett år mellan 2005 och 2006. Den hade aldrig förnyats.

Hävdar att han sålt vapnet

Nu åtalas mannen för vapenbrott gällande det andra vapnet man hittade i förrådet.

I förhör uppger han att han ha ansökt om den tillfälliga vapenlicensen för ett annat, likadant vapen, som han sedan sålt. Han hade aldrig sökt licens för det aktuella vapnet, som var ett arvegods, då han inte ansåg att det var ett funktionsdugligt vapen. Slutstycket var bortplockat redan när han ärvde det, hävdade han i förhör.

Att det var av samma modell och hade samma serienummer som det som han sökt licens för och sedan sålt har han inte kunnat förklara i förhör.

Mannen medger att han haft vapnet han nu åtalas för men att han inte begått något brott då han inte ansett att vapnet varit i funktionsdugligt skick.