Mannen döms till grovt rattfylleri efter att ha kört på fel sida vägen på E6 utan framdäck.
Mannen döms till grovt rattfylleri efter att ha kört på fel sida vägen på E6 utan framdäck.

Rattfyllerist körde mot trafiken på E6:an – utan framdäck

Mannen skulle från sitt hem till sjukhuset i Kungälv men missade fyra avfarter och hittades snarkandes vid ratten av en annan bilist. Bilen stod då i motsatt färdriktning vid Marieholmstunneln och på fälgarna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I april i år skulle mannen uppsöka Kungälvs sjukhus då han fått känningar i ena armen. Det var strax efter midnatt som han lämnade sitt hem och upptäcktes senare vid Marieholmstunneln av en förbipasserande bilist. Bilen stod då i motsatt färdriktning och bilisten som upptäckt bilen fick hjälpa föraren ur bilen.

I polisförhör har den förbipasserande bilisten berättat att mannen verkade ha somnat vid ratten och att han luktade alkohol. När polisen kom till platsen kunde man konstatera att mannen hade mer än tio gånger gränsvärdet för rattfylleri i utandningsluften.

Mannen själv uppger i förhör att han tagit sig ett glas vin och någon whiskey till maten.

Glömde koppla på hjärnan

Mannens egen förklaring till hur han hamnat på fel sida är att han kört på en sten och då svängt höger istället för vänster, och då hamnade i fel färdriktning vid Marieholmstunneln och det var dit polis larmades.

”Nej jag har inget speciellt minne av det. När jag var vid tunneln så var det massa bilar som blinkade”, säger han i polisförhör.

På hans väg längs E6:an missade mannen flera avfarter för att köra av mot Kungälv. I förhör säger han att han inte ”kopplat på hjärnan” när han började köra mot sjukhuset. Han uppger också att han tror att han körde normalt, men i själva verket så körde mannen utan framdäck. Det var först när mannen steg ur bilen som han märkte av att han hade kört på fälgarna.

Tidigare alkoholmissbruk

Göteborgs tingsrätt dömer nu mannen, som är hemmahörande i Kungälv, för grovt rattfylleri och sätter straffet straffet till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Mannen erkänner brott och har godtagit straffet.

Mannen har tidigare haft ett missbruk av alkohol, men kriminalvården bedömer att det missbruket inte finns i nuläget.

Under utredningstiden ansökte mannen om alkolås och fick det också beviljat.

Analyssvaret från blodproven visar att mannen hade över en promille i blodet vid körningen.

ANNONS