Rattfull körde rätt genom rondell – lämnade platsen

Under natten larmades räddningstjänsten om en singelolycka i en rondell på Rollsbovägen. Vid deras ankomst var dock bilen tom, men polisen lyckades senare omhänderta en person misstänkt för flera brott.

ANNONS
|

Det var runt klockan 00.40 som larmet om olyckan först kom in. Enligt Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, åkte man till platsen med två enheter.

– Det var en singelolycka i rondellen. När vi kom fram fanns ingen person på plats alls, så vi plockade egentligen bara upp lite skräp och sen åkte därifrån, säger Zettersten.

En stund senare meddelar polisen att även de tillkallats om olyckslarmet, samt att man lyckades lokalisera föraren i närheten av olycksplatsen.

– Han hade kört genom rondellen i hög hastighet och anträffas i närområdet, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

ANNONS

Enligt polisen rör det sig om en man i 20-årsåldern. Efter olyckan medtogs mannen till sjukhuset för provtagning, och polisen misstänker i nuläget grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt smitning från trafikolycksplats.

ANNONS