Rasmus Wassberg hoppas på Kungälvsbornas hjälp. Foto: Privat
Rasmus Wassberg hoppas på Kungälvsbornas hjälp. Foto: Privat

Rasmus söker ledtrådar i Kungälv

Rasmus Wassberg i Alingsås har en gammalt diabild från Kungälv som han gärna skulle vilja veta mer om.
– Kungälvsborna är välkomna att hjälpa mig på resan, säger han.

ANNONS

Rasmus är frilansande filmarbetare och jobbar i vanliga fall med att leta miljöer till tv-serier och filmer. För några år sedan var han till exempel med och letade bra platser till inspelningen av den svensk-danska dramafilmen Unga Astrid, med Björn Gustafsson i en av rollerna. En film som bland annat spelades in i Kungälv.

Just nu är det kortare uppdrag som gäller, allt för att Rasmus också ska kunna ägna tid åt en dokumentärfilm som han jobbar med. Och det är här som den gamla diabilden från Kungälv kommer in i bilden.

– Det hela började med att jag köpte en gammal kamera på loppis och tyckte det var lite konstigt att filmen fanns kvar.

ANNONS

Bjuder in publiken

Under åren blev det flera hundra kameror, och filmrullar som framkallades och plötsligt hade idén väckts om att försöka leta upp personer som förlorat sina minnen, lämna tillbaka fotona och se vilka känslor det skapar.

– I vanliga fall när man gör film stänger man ute publiken, men jag jobbar lite omvänt, konstaterar Rasmus, som startade Instagramkontot ”Dina minnen” förra sommaren och nu har 14 000 följare.

Många ögon

Med hjälp av kontot tar han sig vidare på filmresan.

– Det är väldigt svårt att hitta en person utifrån bara ett ansikte på en bild. Därför behöver jag många ögon som kan ge mig värdefulla tips. Den som minst anar det kanske sitter på ledtråden som jag behöver för att få tag på den person jag söker, säger han.

Vet du något om den här diabilden så får du gärna höra av dig till Rasmus Wassberg.
Vet du något om den här diabilden så får du gärna höra av dig till Rasmus Wassberg.

Inlägget med diabilden från gamla Västra gatan i Kungälv lades ut på Instagramkontot 8 december, men har ännu inte resulterat i något konkret, berättar Rasmus.

– Så vill ni i Kungälv vara med i mitt lite annorlunda projekt ska ni inte tveka att höra av er via kontot, för jag behöver er hjälp.

Under arbetet med dokumentärfilmen har Rasmus än så länge fått kontakt med sammanlagt 30 personer på olika håll.

– Jag hoppas att 20 av dem vill medverka i filmen, säger han.

ANNONS