På onsdagen började det ryka om en lastbil i Kungälv. Räddningstjänsten larmades ut till E6 vid klockan 14. OBS: Genrebild.
På onsdagen började det ryka om en lastbil i Kungälv. Räddningstjänsten larmades ut till E6 vid klockan 14. OBS: Genrebild. Bild: Daniel Blomqvist

Rökutveckling i lastbil på E6 i Kungälv

Av okänd anledning började det ryka från en lastbil på E6 i Kungälv på onsdagen. Ungefär samtidigt larmades räddningstjänsten även om ett dieselutsläpp på Vrångholmen.

ANNONS
LocationKungälv||

SOS fick larmet om rökutvecklingen klockan 13.56 på onsdagen. Olyckan inträffade ungefär i höjd med Thorildskolan.

– Det handlade inte om någon brand utan det kom rök från lastbilens tak. Kanske att det hade inträffat något fel med kylsystemet, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör Johan Karlsson.

Polis och ambulans larmades inte fram.

– Lastbilen kunde köra åt sidan och står i en ficka utmed vägen. Det verkar ganska lugnt på platsen och övrig trafik kan köra förbi, säger Johan Karlsson vid räddningstjänsten vid 14-tiden på onsdagen.

300 diesel läckte ut

En stund innan larmet om den rykande lastbilen, fick räddningstjänsten ett annat larm från Kungälvs kommun.

ANNONS

Det från Vrångholmen nära Marstrand där en lastbil plötsligt börja läcka diesel i närheten av väg 168.

– Det handlar om rätt mycket diesel, runt 300 liter. Olyckan har dock inte skett på själva vägen, säger ledningsbefälet Mats Gränsmark.

– Vi jobbar just nu med sanering, fortsätter han.

Räddningstjänsten lämnade platsen för läckaget vid klockan 16.30.

– Vi är på väg hem nu. Vi lade ut absol, absorptionsmedel. Mängden som läckte ut är lite oklar, men det vi fick till oss initialt var att det var 300-500 liter, säger Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten har kontaktat miljö- och hälsa på Kungälvs kommun och lämnat över arbetet på platsen till en saneringsfirma.

ANNONS