Sedan Kongahälla center öppnade år 2019 har flera butiker kommit och gått.
Sedan Kongahälla center öppnade år 2019 har flera butiker kommit och gått. Bild: Camilla Walldán

Prylbutiken på Kongahälla center stänger

Nästan exakt tre år efter att Kongahälla center slog upp portarna för första gången försvinner ytterligare en butik. Den 20 mars blir sista öppningsdag för den danska prylbutiken.

ANNONS
|

I skyltfönsterna hänger planscher med meddelandet: ”Tack för denna gång. Flying Tiger Copenhagen stänger på denna adress den 20 mars”, och en hänvisning till webbutiken samt kedjans övriga fysiska butiker.

LÄS MER: Klädbutik på Kongahälla center i konkurs

Flying Tiger Copenhagen startade i Köpenhamn för snart 30 år sedan och har nischat sig på lite billigare prylar och presenter. Kedjan har butiker runt om i hela världen.

LÄS MER: Kontorshotell öppnar i Kongahälla center

LÄS MER: Pralinboden flyttar till Kongahälla center

Kungälvs-Posten har varit i kontakt med personal i butiken på Kongahälla center, som hänvisar till presskontakten på Flying Tiger Copenhagen.

ANNONS

I ett mejl via kontorschefen Pia Barlebo svarar Martin Sörenhag, VD och Nordenchef för företaget Flying Tiger Copenhagen:

”Vi ser ständigt över våra butikslägen. När vi hittar nya bra lägen så öppnar vi upp nya butiker och ibland stänger vi butiker. Kundunderlaget och kundströmmarna ändras ständigt och detta har påverkat även vår butik i Kongahälla. Kundunderlaget i Kongahälla har inte räckt till senaste tiden. Vi har varit i Kongahälla i 3 år vilket vi är mycket glada för men nu har vi tagit beslut om att stänga butiken”.

Butiken stänger söndag den 20 mars.

Flying tiger Copenhagen.
Flying tiger Copenhagen. Bild: Camilla Walldán
ANNONS