Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbilder
Arkivbilder

Prylar för 42 000 kronor stals ur bil – flera bilinbrott i helgen

Prylar till ett värde runt drygt 42 000 kronor stals ur en bil parkerad i ett bostadsområde centralt i Kungälv natten till söndag.
Inbrottet var bara ett av flera bilinbrott runt om i Kungälv under helgen.

Någon gång mellan lördag kväll och söndag förmiddag krossades en ruta på en bil parkerade i ett bostadsområde på Egnahemsgatan.

– Man har slagit sönder rutan bak på vänster sida och tagit en datorväska och två ryggsäckar. Blod är säkrat på dörrens insida och det är inskickat, så vi hoppas vi får träff på blodet. Men det är klart att det är svårt att hitta och få tillbaka sakerna igen, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

I bilen fanns bland annat en dator, två mobiltelefoner, kläder, smink och ett armbandsur till ett sammanlagt värde av cirka 42 000 kronor.

Samma natt skedde krossades rutor på ytterligare tre bilar, ett på Ivar Claesson gata, där tjuvarna bland annat plockade med sig en vinterjacka till ett värde av cirka 3 000 kronor. Den andra bilen stod på Liljedalsgatan och där stals tillbehör till en pilbåge, och ur en tjänstebil på Bäckgatan stals en väska.

Mellan klockan 18.15 och 19.35 på söndagseftermiddagen anmäldes ett inbrott i en bil vid Fontins naturreservat.

– Målsägaren var där för att springa och när hon kom tillbaka hade någon krossat den lilla rutan vid baksätet och tagit en handväska med saker i.

Ytterligare ett bilinbrott skedde på en parkering någonstans i Kungälv natten till lördag, en köksfläkt stals, kläder och skor för över 5 000 kronor stals och saker hade slängts ut från bilen.

– Jag kan bara påminna alla om att inte ha värdesaker i bilen. Det är jättesvårt att få bukt med det här, säger Lars Berntsson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.