Premiär för skönhetssalongen på Ytterbyhemmet

I fredags var det öppning för det projekt som hyresgästerna på Ytterbyhemmet sysslat med under pandemin. Bandet klipptes för den nya skönhetssalongen under högtidliga förhållanden.

ANNONS

Pandemin har gjort att de boende på Ytterbyhemmet blivit av med en kär del av vardagen. Träffpunkten inne i byggnaden har stått stängd för spontana besök och endast mindre aktiviteter har hållits där inne, där de boende ibland kunnat träffas enhetsvis. Det finns totalt sju enheter på Ytterbyhemmet och många har saknat att få träffa sina vänner som bor på en annan enhet. Nu kommer Träffpunkten återigen bli en del av vardagen och som en extra lyx, har personal och hyresgäster tillsammans sett till att rusta upp sin skönhetssalong. Den invigdes under högtidliga förhållanden på fredagen och det bjöds på dryck och snittar.

ANNONS

– Hyresgästerna har varit med och engagerat sig i projektet med det nya spaet. De har även fått vara med och fixa i vår trädgård som vi har rustat upp, säger Andreas Petersson som är en av tre enhetschefer på Ytterbyhemmet.

Mariell Hoff är aktiveringspedagog på boendet och har varit med och sett till att projektet flutit på. Hon säger att det har varit en stor glädje bland de boende under projektets gång och att många uttryckt att det har varit roligt att få vara med om själva i renoveringen. Med hjälp av privatpersoners bidrag, såväl som bidrag från lokala företag, ska den nya spasalongen ge en extra lyx i vardagen.

– Alla på boendet ska kunna komma hit. Det är viktigt att ge dem det lilla extra i vardagen, säger Andreas Petersson.

Lars-Erik Caneborg fick äran att klippa bandet till den nya salongen
Lars-Erik Caneborg fick äran att klippa bandet till den nya salongen Bild: Hugo Nithander

Möjlighet för skönhetsbehandlingar

Lars-Erik Caneborg fick äran att klippa bandet till den nya avdelningen. Han har, likt många andra, varit med och ställt i ordning möbler, samt tapetserat och målat inne i salongen.

– Jag har målat lite grand i salongen, men jag har även varit ute och fixat med rabatterna. Det är roligt att det händer lite saker och att träffen nu är tillbaka. Jag har själv saknat att få sjunga allsång, säger han.

För de boende kommer det att finnas en extern frisör som de kan boka in ibland. På övriga tider kommer personalen hålla i skönhetsbehandlingar utifrån efterfrågan. På Träffpunkten väntas också nya aktiviteter under våren bland annat pubkvällar och en femtiotalsfest i maj.

ANNONS