Pop-up utställning på Kongahälla: ”Här kan alla se konst”

I lördags hölls vernissage i utställningshallen på Kongahälla Center. Kungälvs konstkollektiv tillsammans med ungdomarna från Kultlab har nu möjlighet under två månader att visa upp sina verk.

ANNONS
|

Utställarna är väldigt nöjda att de fått denna chans.

– Det är en jättefin lokal, sedan tycker vi det är kul att den lokala kulturen kommer in på gallerian. Annars är en galleria oftast associerad med globala märken och kommers, säger Linnea Larsson från Kungälv konstkollektiv.

Erbjudandet om att ställa ut fick de med kort varsel. Men med tanke på nya restriktioner och möjligheterna som öppnas tog de chansen direkt.

– Här kan alla se konst, utan att det var det som de skulle hit och göra, säger Linnea Larsson.

– Man gör konsten mer tillgänglig för alla, tillägger Mia Andersson, också från Kungälvs konstkollektiv.

ANNONS

Restriktionerna på grund av pandemin tillåter nu 50 personer att samlas. Därför kunde det också hållas en regelrätt vernissage dagen till ära.

– Vi som håller på med detta har längtat efter det, att få träffas och ha vernissage och att folk kommer ut för att se det vi gör. Även att få fira lite också.

Den yngsta utställaren är endast 15 år och kommer från Kultlab. Kultlab är kommunens öppna verksamhet för ungdomar där man kan hitta på väldigt mycket olika aktiviteter, till exempel jobba i Ateljén.

Josefina Strömberg är förstagångsutställare. Hon målar i akryl och målar mycket porträtt. Idag är känslorna blandade.

– Lite nervöst kanske, nytt, säger Josefina.

Vart hoppas du att ditt konstnärskap ska kunna ta dig?

– Kanske kunna tjäna lite pengar på det, men jag vill ändå känna att jag alltid bara vill måla. Att vara med här ger också motivation till det.

ANNONS