Sex personer greps i fredags i Kungälv i en riktad insats mot narkotika. Arkivfoto.
Sex personer greps i fredags i Kungälv i en riktad insats mot narkotika. Arkivfoto. Bild: Arkivfoto

Polisen gjorde en insats mot narkotika

I fredags genomförde Kungälvspolisen en riktad insats mot narkotika. Den ledde till att sex personer greps vid fyra tillfällen under kvällen.
– Vi har avgivit ett medborgarlöfte om att vi ska fokusera på narkotikaanvändningen i Kungälv. Tillslaget är en del av det, säger Christian Nordén, kommunpolis i Kungälv.

ANNONS
|

Under fredagskvällen var Kungälvspolisen förstärkt med extra personal som enbart fokuserade på narkotika. Gruppen bestod av ett tiotal poliser, däribland en hundförare, en MC-polis och en drönarpilot.

– När vi spanar mot narkotika kan vi till exempel fokusera på vissa personer eller på platser där vi vet att det förekommer narkotikahandel, berättar Christian Nordén.

Pulver i strumpan

Vid halv sjutiden på kvällen gjorde gruppen sitt första tillslag och grep en man i 25 års-åldern som körde drogpåverkad på Västra gatan.

– Det satt två personer i bilen, berättar Lars Berntsson vid Kungälvspolisen. De svängde runt ett hörn och var tillfälligt utom synhåll för polispatrullen och då hoppade båda männen ur bilen för att polisen inte skulle veta vem som körde. Det hjälpte dock inte, patrullen hade redan sett vem som satt vid ratten.

ANNONS

Även den andra mannen greps för ringa narkotikabrott. Vid det tillslaget hittades ingen narkotika, men det gjorde man däremot en kort stund senare, då en påverkad man som låg och sov på en busshållplats greps och fördes till häktet i Göteborg. När han visiterades hittade polisen en påse med vitt pulver i höger strumpa.

Tre gånger om året

Vid elvatiden samma kväll blev tre män inplockade på Vikingagatan utanför Willys. En man greps för drograttfylleri och hans körkort omhändertogs. Mannen hade också en mindre mängd narkotika på sig och är även misstänkt för ringa narkotikabrott. Tjugo minuter senare greps två män i 20 års-åldern på samma plats.

– Båda hade rödsprängda och glansiga ögon och när de senare visiterades upptäckte vi att den ena mannen hade en mindre mängd narkotika på sig för eget bruk, berättar Lars Berntsson.

Sex gripna på en kväll är en ganska hög siffra, men Christian Nordén tror ändå att mörkertalet är stort.

– Vi märker att det finns mycket narkotika i omlopp, säger han. Tillgången är god så länge det finns en efterfrågan.

ANNONS