Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kollisionen mellan fyrhjulingen och personbilen inträffade strax efter Tjuvkils-skylten, där kurvan rätar ut sig, vid klockan 21.45-tiden kvällen innan nationaldagen. Bild: Linus Olsson
Kollisionen mellan fyrhjulingen och personbilen inträffade strax efter Tjuvkils-skylten, där kurvan rätar ut sig, vid klockan 21.45-tiden kvällen innan nationaldagen. Bild: Linus Olsson

Polisen: Fyrhjulingen kom i hög hastighet och i fel körfält

– Vi är övertygade om att det är fyrhjulingen som kommer över på fel sida vägen, säger Andreas Gabrielsson, på Trafiksektionen polisregion Väst.
Nu ska en digital rekonstruktion göras av olyckan i Tjuvkil.

Det var i frontalkrocken mellan en fyrhjuling och en personbil på lördagskvällen som en man i 30-årsåldern skadades svårt. Han fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset, men hans liv gick inte att rädda och på måndagskvällen dödförklarades mannen.

Andreas Gabrielsson, som är förundersökningsledare, säger att man vet att fyrhjulingen var på väg mot Marstrand och personbilen var på väg i riktning mot Kungälv när olyckan inträffade.

– Både vittnen och spår gör att vi är helt övertygade att fyrhjulingen kom över på fel sida, sedan är ju frågan varför, och där är vi inte i förundersökningen än, säger han.

”Snabbare än tillåtet”

Andreas Gabrielsson var på olycksplatsen på tisdagen, och mätte hjulspår och kompletterade det arbetet som gjordes initialt på plats.

– Vi ska försöka bygga en digital rekonstruktion för att se hur körningen varit vid kollisionstillfället, både för att få till plats och hastighet.

Han berättar att de har ovanligt många vittnen till händelsen.

I sociala medier pratas det om att fyrhjulingen höll en hög hastighet på Marstrandsvägen, stämmer det?

– Ja, vi har uppgifter på att den framförts i hög hastighet, att den gått snabbare än vad som är tillåtet. Det är därför vi vill bygga rekonstruktionen för att få fram hastigheten, säger Andreas Gabrielsson.

Han vill i nuläget inte uttala sig om någon av de två männen på fyrhjulingen färdats utan hjälm.

– Jag avvaktar den, vi är ännu inte säkra. Vi vet inte till hundra procent.

Föraren fysisk stabil

Föraren av fyrhjulingen eller de tre i personbilen, två vuxna och ett barn, har ännu inte hörts av polisen på trafiksektionen.

– Det vi ska göra nu är att fånga upp och prata med dem i bilen och fortsätta med våra tekniska åtgärder. Och höra föraren av fyrhjulingen, men han måste vara återställd innan vi hör honom, säger Andreas Gabrielsson.

Hur är tillståndet för föraren av fyrhjulingen?

– Rent fysiskt är det stabilt. Han har skador och har ont, enligt de uppgifter vi har fått. Han vårdas fortfarande på sjukhus, och vi stormar inte bara in där.

Olyckan rubricerades som vårdslöshet i trafik och det gäller fortsatt, enligt Gabrielsson.

– Ingen person är delgiven någon misstanke, det är viktigt att veta.

LÄS MER: Fyrhjuling och personbil i frontalkrock på väg 168