Polisen bjöd in till joggingtur

Under fredagen bjöds allmänheten in att hänga med polisen på en promenad eller joggingtur i Fontin. Därmed har områdespolisen i Kungälv och Ale tagit ytterligare ett steg i det trygghetsskapande arbetet.

ANNONS
|

Idén att kombinera polisernas fyspass med att möta medborgarna kommer från polisassistenten Magnus Nilsson.

– Jag jobbar egentligen treskift inom ingripandeverksamheten, men nu när jag är på områdespolisen kan man jobba mer inriktat och då ges den här möjligheten. Jag gillar att träna och tycker att det här är ett bra sätt att möta allmänheten, säger Magnus Nilsson och får medhåll av gruppchefen Sofia Thielen som vill att polisen ska vara ett naturligt inslag i vardagen.

Ringar på vattnet

Inför samlingen vid Kotten i Fontin strax efter fredag lunch hade information om eventet gått ut på polisens Facebooksida, men kanske behöver folk smälta idén lite, eller kanske var det bara fel tid på dagen helt enkelt. Någon anstormning blev det hursomhelst inte.

ANNONS

– Det hade vi inte förväntat oss heller men kanske gör det här att folk börjar prata om det och att det blir ringar på vattnet. Nästa gång riktar vi nog in oss på ett kvällspass, säger Magnus Nilsson.

Plötsligt dyker en träningsklädd man upp och blir genast tillfrågad om han vill hänga med på en polisledd joggingtur.

– Det kan man väl inte tacka nej till, säger Sam Ganguly, som kommer direkt från jobbet.

Trygg i spåret

Att polisen skulle vara här vid Kotten var helt otippat, konstaterar han.

– Det händer inte ofta att man får känna sig så trygg i spåret, säger Sam med ett leende innan han joggar iväg med Magnus, Sofia och några andra poliser.

Även den promenerande polisen Morgan Adielsson fick sällskap till slut, av Ellinor Olsson och barnen Ebbe och Ellen, som Ellinor är gammelfaster till.

– Klart man hakar på, det är ett fint initiativ, säger hon.

LÄS MER:Högt söktryck till nya jätteförskolan i Ytterby

LÄS MER:Sent ute? Här finns sommarjobb i Kungälv

LÄS MER:Rektorn uppmuntrar till egna aktiviteter – utanför skolan

ANNONS