Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto Bild: Jonas Johansson
Arkivfoto Bild: Jonas Johansson

Polis utreder dödsolyckan vid obevakad järnvägsövergång

Första larmet dirigerade räddningstjänsten till Ytterby på lördagskvällen, men tågolyckan som tog två personers liv inträffade två kilometer söderut.

Vid 20-tiden inkom ett larm om att en person blivit påkörd av ett tåg, och de initiala uppgifterna sa att olyckan skett vid Ytterby tågstation. Men när räddningstjänsten kom fram fanns där varken tåg eller någon påkörd person.

Knappt en timme senare kom uppgiften om att olycksplatsen låg ett par kilometer söder om Ytterby station, vid Lilla Slätten i Säve.

– Det visade sig vara två personer, en man och en kvinna i 40-årsåldern, de avlider som en följd av skadorna de fick vid händelsen. Anhöriga är underrättade. Olyckan skedde vid en obevakad järnvägsövergång på Göteborgssidan, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Händelsen utreds nu av polisens trafiksektion, initialt var rubriceringen vållande till annans död, men den har nu ändrats till brott mot järnvägslagen.

– Det är en pågående förundersökning gällande olyckan. Det ska ske en platsutredning och en undersökning av tåget, men jag vill betona att det inte finns någon misstänkt person, säger Fredrik Svedemyr.

Stefan Karlsson, insatschef på Räddningstjänsten Storgöteborg, uppger att själva olycksplatsen var svår att lokalisera utifrån de uppgifter som först kom från de inblandade.

– Först var det Ytterby, på väg mot Göteborg. Och sen på Hisingen och då larmade vi ut styrkan från Angered station också. För lokföraren kan det i den situationen vara svårt att precisera platsen, säger Stefan Karlsson.

Ambulans och polis arbetade tillsammans med räddningstjänsten på olycksplatsen under natten, och flera tåg på den aktuella sträckan ställdes in under arbetet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.