Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Filip Landqvist

Polis grep duo efter mc-jakt

Jakten gick först längs länsväg 160 genom Stenungsund där polisen försökt stoppa och kontrollera två personer på en motorcykel. I hög hastighet gick färden sedan vidare mot Kungälv där polisen till slut fick stopp på färden.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan fem på torsdagseftermiddagen som polisen beslutade sig för att stoppa och kontrollera de två personerna på motorcykeln som saknade registreringsskylt. Detta i höjd med Tjörnbron/Stenungsbron.

Föraren vägrade dock att stanna och en polisjakt inleddes därefter i hög hastighet i riktning Spekeröd.

På order av ledningscentralen stoppades emellertid färden då den ansågs äventyra allmänhetens säkerhet, då föraren enligt polis ska ha gjort en rad farliga omkörningar för att undkomma polisen.

– Föraren gasade på över Tjörnbron i närmare 130 kilometer i timmen och patrullen skriver att ”vi närmades oss inte mc:n”. Det var på en 50-väg, säger Cecilia Bladmyr, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

ANNONS

När Stenungsundspatrullen fick släppa mc:n i Stenungsund tog Kungälvspolisen över efterföljandet.

Strax innan klockan 18 fick en civil polispatrull sedan till slut stopp på färden i höjd med Kode. Duon på motorcykeln greps där och är nu misstänkta för en rad brott.

Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks för bland annat grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri under påverkan av droger och brott mot knivlagen.

– Den kvinnliga passageraren, även hon i 30-årsåldern, hade i sin tur narkotika på sig och misstänks därför för narkotikabrott, innehav, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Kvinnan misstänks även hon för brott mot knivlagen.

– Motorcykeln, av en mycket kraftfull sportmodell som går i upp till 300 kilometer i timmen, beslagtogs också av polis.

Den manlige föraren togs även med för provtagning och är nu misstänkt för grovt drograttfylleri.

Mannen och kvinnan, som nekar till brott, anhölls under natten.

ANNONS