Styret och framhjulet blev helt förstört vid olyckan.
Styret och framhjulet blev helt förstört vid olyckan. Bild: Privat och artkivfoto

Pojke påkörd av smitare i Tega – polisen söker vittnen

På måndagseftermiddagen skulle en pojke i övre tonåren passera med sin cykel över Torsbyvägen när han blev påkörd av en bil. Föraren stannade dock inte utan körde vidare utan att kolla hur det gick med honom.

ANNONS

Enligt anmälan till polisen kom pojken cyklande på gång- och cykelbanan längs med Torsbyvägen vid Tega vid 17.30-tiden på måndagseftermiddagen.

– När han körde över Torsbyvägen mot Kyrkbäcksgatan blir han påkörd av en bil, säger Lars Berntsson, förudnersökningsledare på polisen i Kungälv.

– Föraren kör på målsäganden utan att ge sig till känna.

Pojken har uppgett att bilen var stor och svart, han ska enligt anmälan inte ha sett några andra bilar eller personer i närheten när olyckan skedde.

Cykeln förstörd i olyckan

Anmälan om olyckan kom in till polisens kontaktcenter och lades ner med en gång.

– Förundersökning inleds ej, tillräckliga spaningsuppslag saknas, står det här. Men om det kommer in något tips kan ärendet väckas till liv igen och vi kan inleda en förundersökning.

ANNONS

Framhjulet och styret skadades på cykeln. Men pojken ska inte ha skadats i olyckan.

– Det var tur att det gick så bra då, säger Lars Berntsson, som tycker att föraren borde ha märkt att hen kört på något med tanke på skadorna på cykeln.

Lars Berntsson hoppas nu att någon sett något då det borde ha varit många bilar på sträckan vid den tiden på måndagseftermiddagen.

– Det borde vara någon som sett något, det tycker man.

Pojken chockad efter olyckan

Även pojkens mamma Marléne Båtsman tycker att det är konstigt att föraren inte har märkt något.

– Min son måste ju ha farit av cykeln när den fått sig en smäll. Jag tycker att föraren borde ha märkt något, säger hon till Kungälvs-Posten.

Hon säger att sonen inte skadade sig fysiskt men att han var chockad efter olyckan och medtagen efter att ha släpat hem sin trasiga cykel på bakhjulet flera hundra meter.

Hon uppger att sonen inte minns om det fanns personer i närheten som kunde ha sett olyckan.

Har du sett något hör av dig till polisen på telefonnummer 114 14.

ANNONS