Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pirate Rock hörs snart i hela Bohuslän

Kungälvsbaserade Pirate Rock utökar sitt sändningsområde. Snart går det att ratta in stationen hela vägen upp till Strömstad.
– Det är skitkul att vi växer. Vi har länge sagt att vi är Västkustens bästa rockstation, nu kommer vi kunna höras utefter hela kusten också, säger Antonina Kobylinski.

På FM 95,4 är The Morronshow över för dagen. Nu spelas Klassiska rockhits och Antonina Kobylinski och Christian Berntsson tar emot på Västra Strandgatan i Kungälv. I ena änden av lokalen finns studion med plats för fyra radiopratare, i den andra en liten scen med trumset.

– Vi hade precis byggt upp scenen när corona slog till, berättar Christian. Så småningom tänker vi att vi också ska kunna arrangera event och konserter här.

Pirate Rock har varit igång i tio år. När Antonina startade stationen tillsammans med sin pappa var det mest en kul grej, men sedan dess har sändningstimmarna, finansiärerna och antalet lyssnare bara vuxit och vuxit.

Ny röst i Pirate Rock

Och snart växer även sändningsområdet. Den första december tar Pirate Rock också över de frekvenser som tidigare tillhörde Radio Prime. Det innebär att Pirate Rock kommer att höras i hela Bohuslän, från Mölndal i söder till Strömstad i norr. Samtidigt flyttar Niklas (Nippe) Nordholm, mannen bakom Radio Prime, in på Pirate Rock och sänder vardagar mellan 11 och 12 samt helgförmiddagar.

– Det blir en vinst också för Kungälvsborna som får en ny och rolig röst i radion, liksom för oss här som får honom till kollega, säger Christian.

Tiotalet radiopratare på Pirate Rock rattar tillsammans sändningarna från sju på morgonen till 21 på kvällen. Vissa program läggs även ut som poddar, däribland Wanloo, med serietecknaren Johan Wanloo och Sexmorgon som är en stående programpunkt på fredagsmorgnar.

Antonina som sänder The Morronshow varje vardagsmorgon mellan sju och elva, tillsammans med Christian och John Eriksson.

Hängivna lyssnare

– Vi vill förmedla världens goaste känsla med högt i tak och mycket skratt. Sen varvar vi med klassiska rockhits, typ låtar man glömt av att man kommer ihåg att man minns, säger hon.

Pirate rock har en stor och trogen skara lyssnare. Enligt den senaste lyssningsrapporten hade de 200 000 unika lyssnare under en månad. Många lyssnar till Pirate rock på jobbet hela dagarna.

– Kanske är det så att folk som lyssnar på rock är lite mer hängivna och engagerade än andra, funderar Antonina. Vi har en fantastisk kontakt med våra lyssnare och det är en av många saker som gör jobbet så roligt.