Person hittad död efter omfattande villabrand

En person hittades avliden efter en kraftig villabrand under natten mot lördagen. På grund av rasrisk kunde byggnaden inte genomsökas ordentligt förrän under lördagen.

ANNONS
|

Larmet om en villabrand utanför Kärna kom in vid halv ett under natten till lördag. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. Även polisens helikopter var på plats i ett tidigt skede.

– Den är helt övertänd och det brinner genom taket. Vi hoppas att ingen är där inne, sa Ann Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen, under natten vid tiden för branden.

Räddningstjänsten var på plats med sju enheter, varav en ledningsenhet.

– Den är fullt utvecklad och det slår ut lågor från huset. Vi förbereder på att gå in men jag vet inte hur långt de har kommit, sa Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

Fanns en spridningsrisk

Till en början fanns det en risk att elden skulle kunna sprida sig till en intilliggande lada, uppgav räddningstjänsten.

Senare under natten meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll.

Platsen spärrades sedan av för en teknisk undersökning.

Vid 11.30 tiden under lördagen meddelade polisen att en avliden person hittats i den nedbrunna byggnaden. Personens anhöriga är underrättade.

Händelsen utreds som mordbrand.

– Det går inte att utesluta att branden är anlagd. Om det finns oklara omständigheter så behöver det utredas, sa Hans-Jörgen Ostler som är polisens presstalesperson i polisregion väst.

ANNONS