Pater Noster vinnare igen – tilldelas Stora Turismpriset

För första gången sedan 2013 går Stora Turismpriset till ett västsvenskt besöksnäringsföretag. På plats vid ceremonin på Vasateatern i Stockholm fick företagarna bakom Pater Noster – Ett hem vid horisonten, ta emot priset och en check på 100 000 kronor.

ANNONS

Pater Noster fortsätter dra omvärldens blickar mot Bohuslän och den lilla ön Hamneskär sedan starten 2020.

Besöksnäringsföretaget driver det unika hotellboendet beläget i den gamla fyrmästarbostaden vid Pater Noster i havsbandet utanför Marstrand i Bohuslän.

Det framgångsrika besökskonceptet lanserades sommaren 2020 av den göteborgska designbyrån Stylt Trampoli och dess grundare och kreative chef Erik Nissen Johansen, som även är en av delägarna i Pater Noster.

”En stor ynnest”

Så här säger Mirja Lilja Hagsjö vd och grundare av Pater Noster - Ett hem vid horisonten, i ett pressmeddelande nu under onsdagskvällen:

– Det är en stor ynnest att få jobba med det här, och det betyder mycket för hela närområdet och regionen, inte minst för Statens fastighetsverk, som tror på oss och vårt arbete. Alla vi som arbetar på Pater Noster älskar ön, de magiska vyerna och väderskiftningarna och förutsättningarna för att skapa grymma gästupplevelser. Nu siktar vi ännu mer på att lyfta destinationen så att ännu fler gäster hittar hit.

ANNONS

Betydande insatser inom hållbar turism

Fredrik Linden, vd Turistrådet Västsverige hade nominerat Pater Noster som Västsveriges kandidat:

– Stort grattis till Pater Noster! Med sin unika verksamhet agerar de draglok för Västsveriges besöksnäring. Pater Nosters insatser inom hållbar turism är betydande, och trots att de ligger i framkant fortsätter de hela tiden att förbättra sin hållbarhet både utifrån den miljömässiga som den sociala och ekonomiska dimensionen.

Företaget fick under hösten 2021 ta emot pris som världens bästa hotellkoncept av AHEAD, som belönar hotellbranschens mest innovativa koncept, och de fick även priset för årets turismföretag på Tjörn 2022.

Vinnare av Stora Turismpriset tilldelas en summa på 100 000 kronor som avses användas till en kunskapsfrämjande insats.

LÄS MER:Pater Noster ror hem ännu ett pris

LÄS MER:Pater Noster prisas igen – bästa hotellkonceptet i världen

LÄS MER:Pater Noster-designer jämför skärgården med Eiffeltornet

Vinnarmotivering

"På ett innovativt och hållbart sätt förvaltar Pater Noster ett svenskt kulturarv. De har omdefinierat begreppet lyxhotell och förvandlat en karg ö till ett attraktivt resmål som sätter Västsverige på den internationella kartan. De är en sann förebild och inspiration för andra företag"

ANNONS