Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Passageraren på fyrhjulingen flögs med ambulanshelikopter till sjukhus på lördagskvällen. Bild: Linus Olsson
Passageraren på fyrhjulingen flögs med ambulanshelikopter till sjukhus på lördagskvällen. Bild: Linus Olsson

Passageraren på fyrhjulingen har avlidit av sina skador

Passageraren på fyrhjulingen som frontalkrockade med en bil på Marstrandsvägen i lördags kväll, har vårdats för livshotande skador.
På tisdagseftermiddagen meddelade sjukhuset att han avlidit.

Det var vid 21.45-tiden som en frontalkrock inträffade på väg 168 i kurvan in till Tjuvkil. Tre personer fördes till sjukhus. En man i 30-årsåldern, passagerare på fyrhjulingen, flögs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

– Han har livshotande skador. Den exakta skadebilden har inte jag. Vi har precis sedan några timmar tillbaka tagit över utredningen från polisen i Kungälv. De inblandade fordonen är beslagtagna och genomgår en teknisk undersökning. Vi har inte hela bilden klar för oss ännu, säger Andreas Gabrielsson, förundersökningsledare på Trafiksektionen polisregion Väst, till Kungälvs-Posten på måndagsförmiddagen.

Vid 14.45 på tisdagseftermiddagen meddelade Sahlgrenska universitetssjukhuset att mannen som var passagerare på fyrhjulingen avlidit och att anhöriga underrättats.

Tre i bilen

Föraren på fyrhjulingen, en man i 30-årsåldern, vårdas även han fortsatt på sjukhus för sina skador, skadeläget ska inte vara livshotande.

– Det var tre personer i bilen, det har gått förhållandevis bra med dem. Föraren har fått viss sjukhusvård, säger Andreas Gabrielsson.

De förhör som hittills hållits med inblandade och vittnen hölls i anslutning till olyckan i lördags. Andreas Gabrielsson vill i nuläget inte kommentera hur olyckan kan ha gått till.

– Fordon flyttas ofta och det är inte alltid som man tror när man ser bilder på olycksplatsen. Så vis av erfarenhet väntar jag med att säga något tills vi vet mer, säger han.

”Finns en anledning”

En utredning om vårdslöshet i trafik inleds alltid vid den här typen av olyckor, men i nuläget är ingen person delgiven misstanke om brott.

– Det är klart att det finns en anledning till att det här har hänt. Vi måste börja med att skapa oss en bild, men det är mycket chock och sorg här och man får vara lite försiktig, säger Andreas Gabrielsson.

Han berättar att fyrhjulingar kan registreras som olika typer av fordon, ofta som motorcykel men också som i det här fallet som traktor, och det är fordonets hastighet som sätter benämningen.

– De är ju egentligen till för lantbruk och till att användas i kommunens arbete. Men fyrhjulingar har ju blivit ett vedertaget fordon som framförs på väg, och i krock med vanlig personbil blir skadorna ganska omfattande.

De båda männen på fyrhjulingen är hemmahörande i Göteborg.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.