Sandra Hjelmstierna och Parker Ayewubo.
Sandra Hjelmstierna och Parker Ayewubo. Bild: Katarina Berg

Parker ordnar padel för kidsen

Under sportlovsveckan arrangerar Parker Ayewubo och FC Komarken kul aktiviteter på Kongevi. På schemat står också en efterlängtad padelturnering.

ANNONS
|

I somras tog Parker Ayewubo och föreningen med sig ett gäng ungdomar från Komarken till Donsö en vecka.

– Vi hyrde en klubbstuga där och killarna fick bada, grilla och laga mat tillsammans, berättar Parker som tror mycket på mentorskap och betydelsen av att de unga får byta miljö och se något annat för en stund.

Fotbollstennis

Nu på sportlovet, när många andra åker iväg på skid- eller solresor, är det därför viktigt att det finns något att göra även på hemmaplan, tycker Parker och FC Komarken, som hyr Kongevi måndag till fredag.

– Vi ska försöka hitta på en massa kul, som fotbollstennis och andra lekar. Vi kommer att bygga upp olika stationer på planen, berättar han.

ANNONS

I en tidigare diskussion med ungdomarna kom frågan upp om man inte också kunde hitta på någon annan aktivitet under veckan.

– Så jag tog bilen och åkte runt och gick in och ställde frågan på PDL Center, om de kunde tänka sig att sponsra oss, berättar Parker.

Vill stötta

Dagen efter meddelade hallchefen Sandra Hjelmstierna att fem banor står till förfogande på onsdagen under sportlovsveckan och att ungdomarna helt gratis får låna bollar och padelracket.

– Vi vill att de ska få testa på padel och se om det är något de gillar. Bättre att de är här istället för att de springer ute och gör något dumt, säger Sandra som gärna vill stötta Parkers och FC Komarkens initiativ.

– Fint att det finns en struktur i det de gör och att de bryr sig så mycket om de unga.

Glädjechock

För Parker Ayewubo blev erbjudandet om gratis padel med tillhörande turnering nästan en liten glädjechock, säger han.

– Jag tycker verkligen att det är fantastiskt och när jag berättade det för killarna blev de superhypade.

Under veckan kommer också ett företag i Kungälv att bjuda på gratis mat.

– Vi får även lunch till Kongevi från ett företag i Angered. Allt detta ser vi som en otroligt fin gest, säger Parker Ayewubo.

ANNONS