Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkiv Bild: Filip Landqvist
Arkiv Bild: Filip Landqvist

Par stoppades med falska reg-skyltar – två gånger i helgen

Innan avfärd sågs en man och en kvinna byta registreringsskyltar på en bil i Solgärde industriområde på söndagen, och det var inte första gången paret hanterat falska skyltar.

Polis larmades mellan klockan 12 och 13 till Arntorpsgatan i industriområdet norr om Kungälvs tätort.

– Någon ringer när de ser ett par som byter registreringsskyltar på en personbil före avfärd. Polispatrullen hittar rätt bil i korsningen Romelandavägen, Uddevallavägen och Marstrandsvägen. Där blir det stopp. Det visar sig att bilen är nystulen och de hade satt på norska registreringsskyltar, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på Kungälvspolisen.

I bilen satt en man i 30-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern. Båda misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, egenmäktigt förfarande och märkesförfalskning. Kvinnan som körde misstänks för drograttfylleri och grov olovlig körning.

– De misstänks även för skadegörelse efter att ha sprayat svart färg på bilen och rivit av delar av dekalen, säger Lars Berntsson.

Var bilen och den norska registreringsskylten stulits ifrån är oklart.

Men det här var inte parets första möte med polisen i helgen. Lars Berntsson berättar att mannen och kvinnan suttit i den bil som hade stoppats av en polispatrull vid 02.30-tiden natten till lördag på Karebyvägen.

– Den försökte köra ifrån polisen men att polisen fick stopp på den på Munkegärdegatan. Mannen som körde och misstänks för drograttfylleri och grov olovlig körning. De rapporterades även för märkesförfalskning för att ha en registreringsskylt från ett danskt fordon på bilen, säger han.