Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Isabel Bark
Bild: Isabel Bark

Par får fängelse för flera brott

En man i 30-årsåldern döms till nio månaders fängelse för en rad brott han begått i Kungälv. Samtidigt döms en kvinna i 40-årsåldern till fängelse i två månader.

Polisen har vid flera tillfällen gripit mannen och kvinnan för olika former av brott. Nu döms de båda till fängelsestraff för upprepad brottslighet.

Mannen döms bland annat för två fall av stöld, flera fall av ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen vid fyra tillfällen, brott mot vapenlagen och brott mot lagen om explosiva varor. Det var i januari 2019 som polisen hittade en väska med sprängdynamit i bostaden där paret bodde. Polisen hittade även ammunition i form av skarpa hagelpatroner och helmantlade patroner.

Hittade amfetamin

Vid samma husrannsakan hittades också mindre mängder amfetamin, men även påsar, förpackningsmateria och engångshandskar vilket fick dem att misstänka att mannen sålde narkotika. I en termos ute på tomten hittades amfetamin.

Mannen har erkänt innehavet i bostaden och att det ska ha varit för eget bruk men nekar till brott när det gäller amfetaminet som hittades på tomten. Tingsrätten anser dock att det inte kan vara någon annan än han som placerat amfetaminet där.

Paret döms även för stöld av innerdelar av en värmepump och två övervakningskameror från ett företag i Marks kommun i början av december 2019. De greps när de kom tillbaka för andra gången och troligen skulle försöka stjäla resten av värmepumpen.

Bytte registreringsskyltar

Paret har berättat att de varit ute och gått och hittat sakerna och lagt det i sin hyrda bil. Något som tingsrätten inte tror på. Mannen döms även för märkesförfalskning då han anses ha bytt ut de svenska registreringsskyltarna på den hyrda bilen till tyska.

Mannen dömdes 2018 till ett tio månaders långt fängelse straff och frigavs villkorligt i juli 2018 med en prövotid till 15 juli 2019. Han har återfallit i brott inom den tiden och döms nu till nio månaders fängelse.

Även kvinnan har dömts tidigare för liknande brottslighet och fortsatt sin brottsliga bana, och det är det som ligger till grund för fängelsedomen på två månader.

Paret ska solidariskt med varandra betala företaget i Marks kommun 13 000 kronor plus ränta i skadestånd.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.