Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miguel Odhner (S) har tagit ordförandebeslut om att börja öppna upp Kungälv.  Bild: Kristian Johansson
Miguel Odhner (S) har tagit ordförandebeslut om att börja öppna upp Kungälv. Bild: Kristian Johansson

På tisdag börjar Kungälv öppna upp

Idag, fredag, tog kommunstyrelseordförande Miguel Odhner ett ordförande beslut om att gradvis börja öppna upp Kungälv.
– Den senaste tiden har jag tagit så många tråkiga nedstängningsbeslut. Jag är glad över att vi äntligen kan gå i andra riktningen, säger han.

Från och med första juni börjar Kungälv gradvis att öppna upp. Mimers hus kan återigen ta emot externa hyresgäster, dock ej privatpersoner och detsamma gäller kommunens idrottshallar, även om omklädningsrummen kommer att hållas stängda ett tag till. Det är också helt ok att arrangera matcher och tävlingar utomhus.

– Detta är ett kvitto på att Kungälvsborna varit duktiga och hållit nere smittspridningen. Den senaste veckan var vi nere på 53 smittade, vilket är väldigt glädjande, säger Miguel Odhner.

En gradvis öppning

Alla verksamheter kommer dock inte igång direkt. Exempelvis kommer Oasens sim- och ishall att hållas stängd även framöver med undantag för vecka 30 då det pågår ett läger i ishallen. Stadsbiblioteket fortsätter också med samma begränsade service som idag och kommunens övriga bibliotek förblir stängda ett tag till.

– Vi har valt att göra en gradvis öppning där vissa verksamheter får vänta lite längre, säger Miguel Odhner. Varje beslut utgår förstås från Folkhälsomyndighetens och Smittskydd Västra Götalands rekommendationer och vi är överens om att den bästa lösningen är att ta det steg för steg.

Med vädret och vaccinet

De lokaler som öppnar upp för extern förhyrning kommer förstås vara noggrant skyltade med hur många besökare de får ta emot. Kommunen har också valt att begränsa antalet besökare på badplatserna till 500 personer.

– Ännu är inte faran över, påpekar Miguel Odhner. Det var bara någon vecka sedan en skola i Göteborg var tvungen att stänga så vi får inte tro att pandemin är över. Men med vädret och vaccinet i vår tjänst går det åt rätt håll.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.