Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivfoto
Bild: Arkivfoto

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Orsakade olycka på Jordfallsbron – åtalas för vårdslöshet i trafik

I november 2019 inträffade en seriekrock på Jordfallsbron i riktning mot Kungälv. Två personer fick föras till sjukhus. Ett och ett halvt år senare åtalas en man för vårdslös i trafik och för vållande till kroppsskada.

Totalt var fyra bilar inblandade i olyckan som inträffade vid 18-tiden på fredagskvällen den 15 november 2019.

LÄS MER: Två personer till sjukhus efter krock på Jordfallsbron

Två personer fick föras till sjukhus och flera av de inblandade bilarna fick bärgas från olycksplatsen. En av dem som var allvarligast skadad hade svimmat av och fick klippas ur sin bil. Han fördes till sjukhus med krossat näsben och en kraftig hjärnskakning. Han fick sys på flera ställen i huvud, ansikte och på händerna.

Redan under kvällen fattades misstankar mot en av förarna, som den som orsakat olyckan. Nu har en man i 30-årsåldern från Ale kommun åtalats för vårdslöshet i trafik.

I förhör i samband med olyckan uppgav flera av dem som blivit påkörda att mannen direkt efter olyckan uppgett att han höll på att betala en räkning i sin mobiltelefon när han körde in i den stillastående kön av bilar. Något som mannen förnekat.

I förhör uppger mannen att han under någon sekund tittat ner på bilradion för att byta låt och att han i en hastighet mellan 60 och 80 kilometer i timmen körde in i en stillastående bil. Han ska ha insett att det var för sent att stanna och bromsade allt han kunde och försökte väja.

Mannen åtalas även för vållande till kroppsskada. Han vidgår händelseförloppet men nekar till brott.