Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Linus Olsson
Bild: Linus Olsson

Olyckan i Solgärde: Man hade misstänkt stöldgods i bilen

Flera mobiltelefoner och datorer hittades i bilen vars förare vägrade stanna för polisen vid en trafikkontroll, och sedan krockade, i industriområdet Solbräcke på torsdagen.

Larm om en olycka kom in till SOS Alarm klockan 17.07 och handlade om en singelolycka på Solbräckegatan.

– Mannen är säkrad och bojad och ambulans skickades till platsen för kontroll av honom, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen region Väst.

Men händelsen startade egentligen en stund tidigare vid Ingetorpssjön där polisen hade en hastighetskontroll.

– Patrullen mätte upp en bil i 80 kilometer och det är ju 70 där. En polisman går ut i vägen för att stoppa bilen men den saktar inte in utan väjer förbi polisen. Kollegan känner igen den som kör och kör efter, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv, till Kungälvs-Posten på fredagen.

Efter att ha letat efter bilen som smet fick polisen syn på den vid rondellen på Karebyvägen i Solbräcke industriområde.

– Då sticker han återigen ifrån dem, men efter lite efterföljande krockar han när han kör om och kör på ett annat fordon och sedan vidare in i ett träd. Föraren blir förd till sjukhus.

I bilen hittade polisen narkotika i form av GHB, en våg och inbrottsverktyg. Och i bilen fanns också sex mobiltelefoner och tre datorer som misstänkts vara stöldgods.

– Det hittas även narkotika på honom, 270 gram portionsförpackad. Han grips och man gör en husrannsakan i mannens bostad, men där hittar man ingenting.

Mannen misstänks nu för häleri, narkotikabrott i överlåtningssyfte, ringa narkotikabrott eget bruk och innehav, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

– Han blir också misstänkt för grov olovlig körning, eftersom han inte har körkort, och han misstänks för grovt rattfylleri. Gripandet av honom hävdes av åklagare vid 23.30, så han blev aldrig anhållen, säger Lars Berntsson.

Den misstänkte mannen, som är i 40-årsåldern, fördes till Kungälvs sjukhus och var kvar där under kvällen.

Den man i 60-årsåldern som satt i den andra bilen, ska inte ha behövt uppsöka sjukhus.