”Vi vann!”, skriver Ola Bini på <a href="https://twitter.com/olabini/status/1620616329375150081" id="link-5642fb1627cea7137a3b7251c1990c62">Twitter</a> efter beskedet.
”Vi vann!”, skriver Ola Bini på Twitter efter beskedet. Bild: privat

Ola Bini frias – efter nästan fyra år

Programmeraren från Kode har stått åtalad misstänkt för dataintrång i Ecuador. Men nu, efter nästan fyra år, frias han. ”Vi vann!”, skriver Ola Bini på Twitter efter beskedet.

ANNONS
|

Under tisdagen, svensk tid, återupptogs rättegången mot Ola Bini som stått åtalad misstänkt för dataintrång i Ecuador. Programmeraren från Kode greps redan i april 2019 och har anklagats för att bland annat ha gjort intrång i det statliga företaget CNT:s datasystem. Han har också misstänkts för att ha försökt destabilisera Ecuadors regering.

Rättegången mot honom har skjutits upp flera gånger och inför fortsättningen hade Ola Bini inga höga förhoppningar.

– Jag har inga förhoppningar alls. För att på det sätt som domarna har betett sig så är jag övertygad om att de kommer att döma mig, sa han till Sveriges Radio inför den fortsatta rättegången.

ANNONS

Bini har hela tiden nekat till brott.

”Vi vann”

Men under natten mot onsdagen, svensk tid, meddelade Bini att han frias från åtalet om dataintrång.

”Vi vann! Jag har förklarats oskyldig till brott av en enig domstol”, skriver han, samtidigt som Bini understryker att det ”inte är över” än.

Texten uppdateras.

LÄS MER:Rättegången mot Ola Bini har återupptagits

ANNONS