”Det var jämte byggnaden Kotten, kanske bara 50 meter eller något därifrån”, säger Daniel Svensmark, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.
”Det var jämte byggnaden Kotten, kanske bara 50 meter eller något därifrån”, säger Daniel Svensmark, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg. Bild: Kungälvs-Posten

Okontrollerad brand vid Kotten – eld spreds till parkbänk

På tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis till motionscentralen i Fontin efter en brand vid en grillplats nära Kotten.

ANNONS

Strax efter klockan halv elva på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten om en brand på en grillplats drygt 50 meter från Kotten.

För att kunna ta sig in i området har räddningstjänsten använt sig av en mindre enhet som har kunnat söka igenom området. Men de kunde snabbt lokalisera platsen och få kontroll på branden.

– Det har brunnit på en grillplats och elden spred sig till en parkbänk intill där. Vi är på plats där och har kunnat säkra branden, så det finns ingen vidare spridningsrisk, säger Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt räddningstjänsten kan oaktsamhet ha orsakat branden.

Även polis kallades till platsen.

– Det ska ha varit några ungdomar som grillade och sedan ska det ha börjat brinna ganska rejält. Men det var inga personer kvar vid platsen där, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS