Problemen fortsätter för utebadet i Kungälv. Arkivfoto: Stina Hylén
Problemen fortsätter för utebadet i Kungälv. Arkivfoto: Stina Hylén Bild: -

Nya problem - oklart när utebadet öppnar

Bassängen var färdig och skulle fyllas med vatten, men nya problem uppstod - vatten hamnade även under bassängduken och bildade stora bubblor på botten.
– Vi måste tyvärr tömma den för att se vad som har hänt, säger Jan Eklund, enhetschef på fritid Kungälv.

ANNONS
|

Kungälvs handbollsklubb som ska driva badet i sommar stod redo att öppna redan lördagen 13 juni men men nu tvingas alla badsugna vänta ytterligare en tid. Först flyttades öpppningsdagen fram till 18 juni för att reparationerna som gjorts under våren inte blev klara i tid Inför den nya öppningsdagen problem upptäckts och när badet kan öppna är just nu oklart.

– Felet upptäcktes när bassängen var fylld till hälften och cirkulationen sattes igång. Troligen har en eller flera ventiler på botten gått sönder och släppt så att vatten har kommit in under duken. Det är verkligen fruktansvärt tråkigt, men vi måste tömma bassängen för att kunna åtgärda detta. Hur lång tid det kan ta vågar jag inte säga än, säger Jan Eklund.

ANNONS

Kungälvs handbollsklubb tvingas nu vänta ytterligare en tid innan man kan välkomna barn, ungdomar och vuxna badare. Även för de ungdomar som fått sommarjobb på utebadet är det nu osäkert när de kan börja sina sommarjobb.

– Vi jobbar så fort vi bara kan och jag lider med handbollsföreningen som skulle varit igång nu. Både handbollsklubben, och alla andra idrottsföreningar också förstås, har en tuff vår så detta känns extra tråkigt just i år. Vi ska göra allt vi kan för att kunna öppna så fort som möjligt, lovar Jan Eklund.

Information om när badet öppnar kommer att finnas på Kungälvs kommuns hemsida och på facebooksidan Utebadet Kungälv.

Anna Hedlund

ANNONS