Kongahälla center har presenterat sin nya hyresgäst som öppnar butiken i september.
Kongahälla center har presenterat sin nya hyresgäst som öppnar butiken i september. Bild: Deichmann

Ny skobutik öppnar i Kongahälla center

I våras stängde den danska butikskedjan Flying Tiger sin prylbutik i Kongahälla center. Nu är det klart vilka som blir de nya hyresgästerna i lokalen.

ANNONS
|

Provisoriska träväggar har spikats upp runt skyltfönsterna i lokalen som ligger vägg i vägg med O’learys. Sedan Flying Tiger flyttade ut från lokalen i slutet av mars, nästan på dagen exakt tre år sedan Kongahälla center öppnade, har den stått tom.

Men nu är där återigen full fart bakom kulisserna.

Den första september beräknar Deichmann att öppna sin nya butik. Kongahälla center skriver på sin hemsida att den tyska skokedjan grundades redan i början av 1900-talet och är idag störst i Europa med nästan 4300 butiker.

”Här på Kongahälla Center kommer det också att finnas en stor avdelning med sneakers från varumärken som Nike, Adidas och Fila.”, skriver KC i ett pressmeddelande.

ANNONS

I en intervju med Kungälvs-Posten inför KC:s treårsjubileum i slutet av mars berättade centrumchefen Anton Knutsson att man lyckats skapa en attraktiv handelsplats dit både kunder och säljare söker sig till.

Många butiker hade då ringt och ville hyra lokal, vilket skapade ett guldläge för centrumledningen att forma utbudet efter kundernas efterfrågan.

”Nu vet vi mer vad besökarna vill ha. Vi utvecklas mer inifrån. Så centret kanske blir ännu mer skräddarsytt över tid”, sa han då.

LÄS MER: Tredje gången gillt: Kongahälla center firar sin födelsedag

LÄS MER: Kungälvs skräddare välkomnar sänkt moms på reparationer

LÄS MER: Politiska partierna flyttar valkampanjen till marknadsplatsen

ANNONS