Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Enlunds målbild är att starta upp tre fastighetsmäklarkontor i området Kungälv/Ale/Marstrand.  Bild: Emmy Jonsson, Frida Ekborg
Daniel Enlunds målbild är att starta upp tre fastighetsmäklarkontor i området Kungälv/Ale/Marstrand. Bild: Emmy Jonsson, Frida Ekborg

Ny mäklarfirma etablerar sig i Kungälv

Sedan årsskiftet kan man se försäljningsskyltar från en ny mäklarfirma i Kungälv. Bakom etableringen står fastighetsmäklaren och Kärnabon Daniel Enlund, som på sikt hoppas kunna starta tre kontor.
– Vi kommer anställa löpande, säger han.

Det var i mitten av december som Daniel Enlund drog igång sin satsning tillsammans med mäklarfirman Mohv. Efter många år som mäklare för större bolag, var han sugen något nytt. Därför startade han filialen Kungälv/Ale/Marstrand.

– Det händer inte så mycket med den här branschen. Den uppfattas nog för många som ganska tråkig. Jag vill göra lite mer än bara sälja. Vi jobbar ju med människor och då är det viktigt att vi möter människor för vilka vi är, säger han.

Eftersom det är pandemi så sköts mycket jobb digitalt, därför har Daniel Enlund inte än någon besöksadress i Kungälv ännu.

– Men tanken är att vi ska starta ett kontor som kommer ligga centralt i Kungälv. Jag har en målbild att kunna starta tre kontor; ett i Kungälv, ett i Marstrand och ett i Ale.

På sikt kommer det därför bli aktuellt med en hel del nyanställningar.

– Men vi vet inte exakt när eller hur många vi behöver vara. Tanken är att bli en alternativ arbetsplats för mäklare, både nyexaminerade och gamla mäklare som vill ta ett annat steg i livet.

Kungälvs kommun är i en stor expansionsfas. Det byggs bostäder på många ställen runt om i kommunen och för bara knappt tre år sedan invigdes Kongahälla center. Det är en stad som är ”på gång”, enligt Daniel Enlund.

– Man ser att köparna inte är bara är gamla Kungälvsbor länge, utan Kungälv har satts på kartan som en attraktiv kommun som gör att även många från runt om och andra delar av Sverige flyttar hit. Vi har en fin natur är nära havet och har ändå nära till storstaden, säger han och fortsätter:

– Som Kärna till exempel som utökats otroligt mycket och som har lite finare status nu än det hade för några år sedan. Och i Marstrand är det inte bara en lång väg längre utan man har byggt mycket nytt längs med vägen, som Tjuvkil.

Själv är Daniel Enlund Kärnabo, och där bor han tillsammans med sin fru och barn. Men under sin uppväxt har han också bott i både Munkegärde och centrala Kungälv.

– Det har ju ändrats en del i Kungälv sedan jag var yngre, men jag har god kännedom om grönområden, badställen och alla olika föreningar. Jag har ju skapat min egna bild av omgivningen och vet vad som finns. Så det är absolut en stor fördel för mig som mäklare.

Då var det ganska självklart att du ville starta upp ett kontor här i Kungälv?

– Inte efter jag slutade gymnasiet, då skulle jag absolut inte bo i Kungälv, säger Daniel Enlund och skrattar.

– Men man går väl alltid tillbaka till sina gamla rötter när man skaffar familj.

En ny mäklarfirma etablerar sig i Kungälv. Bild: Frida Ekborg
En ny mäklarfirma etablerar sig i Kungälv. Bild: Frida Ekborg

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.