På Victoria Raunäs och Rebecca Landgrens anklar finns koordinaterna till en lägenhet i Komarken. Tatueringen gjorde de när de var i Rhodos och tog dykcertifikat, Rebecca syns till vänster och Victoria till höger.
På Victoria Raunäs och Rebecca Landgrens anklar finns koordinaterna till en lägenhet i Komarken. Tatueringen gjorde de när de var i Rhodos och tog dykcertifikat, Rebecca syns till vänster och Victoria till höger. Bild: Privat

Nummer fyra i KP:s tatueringstävling – om vänskap och en lägenhet i Komarken

På fjärde plats i KP:s tatueringstävling är en berättelse om två vänner och deras relation till Komarken. På deras anklar har de tatuerat in koordinaterna till en lägenhet som de bodde i tillsammans.

ANNONS
|

På Victoria Raunäs och hennes vän Rebecca Landgrens anklar finns koordinaterna till en lägenhet i Komarken tatuerade. Rebecca bodde först i lägenheten med sin mamma och bror, vilket gjorde att hon och Victoria umgicks där som tonåringar. När de båda var 19 år flyttade familjen ut från lägenheten och Rebecca fick ta över kontraktet. Då flyttade Victoria in med henne.

– Vi gick dit varje dag efter skolan och hängde, så förutom de tre åren vi bodde där har jag varit där sedan jag var 13 år, berättar Victoria Raunäs.

LÄS MER:Mopsen Flisan sticker ut – är femma i KP:s tatueringstävling

Idag har båda flyttat ifrån Kungälv, men Victoria berättar att lägenheten har betytt väldigt mycket för henne.

ANNONS

– Vi båda bor i Malmö nu och pluggar, det känns konstigt att vara i Kungälv utan att vara i lägenheten, säger hon.

2018 gjorde de sin första gemensamma resa till Rhodos för att ta dykcertifikat. Det var då de tatuerade in koordinaterna. Victoria minns inte vems idé det var, men de hade länge diskuterat att skaffa en tatuering tillsammans.

– När vi är tillsammans är det lägenhetens exakta koordinater, jag har longituden och Rebecca har latituden, säger hon.

Några år senare känns tatueringen fortfarande lika självklar.

– Det känns bara roligt, Kungälv som stad och Komarken är en så stor del av en, det är inget man ångrar. Det associeras till en så stor del av ens liv, säger hon.

ANNONS