Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Västtrafik

Nu stängs framdörrarna på bussarna i Kungälv – igen

På onsdagen meddelade Västtrafik att man åter stänger framdörrarna på bussarna i lokaltrafiken i Kungälv, men även på X4. Detta för att möta den ökade smittspridningen och oron bland förarna.

ANNONS

Från och med i morgon, torsdag 13 januari, stängs framdörrarna för påstigning på Kungälvs lokalbussar.

– Ja, det gäller för alla linjer inom Kungälv och även X4, säger Ellen Pileblad, presskommunikatör på Västtrafik.

Beslutet om stängda framdörrar kommer efter att det funnits en tilltagande oro hos förarna för smittspridning av covid-19.

– Anledningen är att både förare och resenärer är högsta prioritet för oss, och för att möta den oro som finns har vi tillsammans med trafikföretagen tagit beslut om att stänga framdörrarna.

LÄS MER: Lärarfacken befarar smittoexplosion i skolan

Ellen Pileblad säger att det kan se olika ut i olika delar av regionen och mellan olika trafikföretag – men att man i Kungälvs, Göteborgs, Mölndals, Partilles och Öckerös kommuner beslutat att stänga framdörrarna.

ANNONS

Beslutet är tillfälligt och gäller fram till 9 februari som de ser ut i dagsläget.

– Vi kommer följa situationen framöver, säger Ellen Pileblad.

LÄS MER:Nytt rekord i antal smittade – och för antal testade i Kungälv

I pressmeddelandet som Västtrafik skickade ut under onsdagen rekommenderar de också resenärerna att fortsätta hålla avstånd till varandra och använda munskydd om det är trångt på bussen.

För att se vilka bussar för övrigt som omfattas av stängning av framdörrar finns den informationen i appen Västtrafik To Go.

ANNONS