Nu stänger Bräckboden – då har butiken öppet för sista gången

Flytten till Riga närmar sig med stormsteg för Göteborgs kex och vid årsskiftet stänger fabriken helt. Bräckboden i Kungälv stänger däremot tidigare än så.
– Det kommer bli tomt i Kungälv, säger Alicia Gauffin Drammeh, som jobbat extra i Bräckboden sedan februari förra året.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

På fredag nästa vecka gör hon sin sista dag. Det är då som Bräckboden stänger och låser dörren för allra sista gången.

– Sen stänger vi för gott, konstaterar Alicia Gauffin Drammeh vemodigt.

Kungälvs identitet

Hon är uppvuxen i Kungälv och kallar sig själv för ”Kungälvspatriot”, därför svider det lite extra för henne.

– Kungälv har ju alltid haft fästningen och kexfabriken. Det är ju en del av vår identitet som försvinner. Jag tror att det kommer påverka turismen jättemycket, säger Alicia Gauffin Drammeh.

Att Bräckboden är ett stort turistmål och ett välbesökt sådant märker hon extra mycket nu, näst sista veckan innan stängning. Det är full fart i butiken när kunderna kommer för att köpa på sig kex och kakor innan stängningen.

Ingen information

– Jag har sett såna som kommit två gånger och handlat. Vi har ju sänkt priset på en hel del varor som vi behöver bli av med. Allt på lagret ska ju bort, säger Alicia Gauffin Drammeh.

Men det är inte alla som vet om att Bräckboden redan nästa vecka stänger för gott. En del kunder frågar i kassan och blir chockade när de får svaret.

– Vi har ju inga lappar på dörren och det står inte heller något på hemsidan. Men eftersom fabriken har börjat flytta under sommaren och planerar att stänga helt innan årsskiftet, så har man därför bestämt att Bräckboden stänger tidigare, säger Alicia Gauffin Drammeh.

LÄS MER: Så känner Kungälvsborna för Kexen

LÄS MER: Baddarmaskinen flyttar inte – Orkla öppnar för lokalt samarbete

LÄS MER: Inga mer Baddare för Göteborgs kex

ANNONS