Farshad Amiri laddar upp för sommarens hetaste sportevenemang.
Farshad Amiri laddar upp för sommarens hetaste sportevenemang. Bild: Kristian Johansson

Nu sänder de EM: ”Euforin man känner när man sitter i samma lokaler”

O´Learys i Kungälv har haft ett kämpigt år. Nu kommer de sända fotbolls-EM – för hela slanten.

ANNONS
|

Ikväll börjar sommarens största fotbollsfest, de europeiska mästerskapen, EM. En hel nation har gått på spänn och väntat på negativa coronatest från de svenska spelarna. För Farshad Amiri, som driver O´Learys i Kungälv, har längtan varit större än spänningarna.

– Fans mår bra utav att vara tillsammans, euforin man känner när man sitter i samma lokaler, det går inte att få hemma, säger han.

Knappt har det visats sport på TV, och restaurangen har behövt stänga vid 20.30 under en lång tid. Läget för restaurangen har varit ansträngt. I en tidigare intervju med Farshad Amiri var hans hopp nästan slut: ”Hela branschen lider, det kommer få stora konsekvenser att få näringsförbud och ha investerat så mycket pengar. Det är något som inte går ihop”

ANNONS

Farshad Amiri berättar om minnen från tidigare sportevenemang av denna sort. Hur lyckoruset och gemenskapen hos fansen flödar genom lokalerna. Nu har restaurangen laddat inför den kommande fotbollsfesten.

– Vi har laddat upp genom att göra en ballongbåge med de svenska färgerna, vi har flaggor och nya produkter på menyn.

De kommer till och med att ha öppet på midsommardagen. Från klockan 13 kommer de sända åttondelsfinalerna. De kommer sända alla matcherna både inne i restaurangen samt på uteserveringen när vädret tillåter.

Hur tror du det kommer gå för Sverige i EM?

– Jag har en känsla av att Sverige går vidare och vi kommer följa dem ända in i semifinal, mina förhoppningar på kollektivet Sverige är stora, säger Farshad Amiri.

Dock gäller fortfarande vissa restriktioner. Som att de behöver stänga kl 22.30. Då kommer man tyvärr missa sista kvarten av Sveriges första match på Måndag, som börjar kl 21.

Ikväll kan du se den första matchen mellan Turkiet och Italien klockan 21.

ANNONS