Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Nu öppnar anrika butiken i Kongahälla center

Påskafton var sista gången som Pralinboden på Västra gatan hade öppet. Nu börjar ett nytt kapitel när butiken öppnar på Kongahälla center.
– Det är ju en liten happening i Kungälv ändå, säger Anneli Stepanek som tillsammans med sin man Michael äger och driver butiken.

Under fredagen bjuder de in Kungälvsborna för att fira nyöppningen. Dessutom lanseras nya Kungälvskaffet, som också har premiär dagen till ära.

Butiksytan i KC är tre gånger så stor som i den tidigare butiken, något som underlättar arbetet.

– Det är skönt för oss som jobbar här, det är stort och luftigt. Vi har samma sortiment som på Västra gatan, fast mer. Och vi tänkte testa att ha lite delikatess också, som oljor och biscotti, säger Michael.

Ingen ekonomi att vara kvar

Det var i februari som ägarna Michael och Anneli Stepanek, som också driver Pralinboden i Haga med samma koncept, gick ut med nyheten att Pralinboden på Västra gatan skulle flytta till Kongahälla center. Ägarna till den klassiska butiken kunde inte se att ekonomin skulle gå ihop om man valde att stanna kvar på Västra gatan.

Vid lunchtid på torsdagen stod en snickare och rev den tillfälliga fasaden av träskivor som varit uppsatta för fönsterna.

– Flytten har varit successiv men mer intensivt de två senaste veckorna. Idag är vi fem stycken som jobbar här och nu lägger vi fram alla varor, lägger fram praliner och packar choklad. Det är det sista vi gör, säger Michael.

Flytta eller stänga

Under torsdagseftermiddagen var det många nyfikna besökare på Kongahälla center som stannade till för att titta in i den nya butiken och önska lycka till.

– Idag har vi haft hur många som helst som tittat in och hälsat på oss. Vi har rätt många stammisar, säger Michael.

Vad tycker stammisarna – och alla andra kunder – om att ni flyttat till KC?

– Det vi får höra är till 99 procent positivt. Folk förstår. Vi hade varit tvungna att stänga om vi inte hade flyttat. Men visst hade vi velat ligga kvar på Västra gatan av nostalgiska skäl, men nu känns det helt rätt, säger Michael.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.