På tisdag tas första spadtaget i Arntorp.
På tisdag tas första spadtaget i Arntorp.

Norskt skaldjursföretag flyttar till Kungälv

Skaldjursföretaget Leröy Seafood Group flyttar sin verksamhet från Stockholm och Göteborg till Kungälv. I morgon tisdag tas första spadtaget i Arntorp.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– En fantastiskt rolig etablering. Totalt handlar det om 100 jobb som kommer att finnas inom livsmedelssektorn i vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S) och konstaterar hur gott det är att få den här sortens tillväxt i kommunen.

– Vi har haft många och långa förhandlingar och diskussioner och jag är glad att vi rodde detta i land, säger han.

Flera flyttar med

Mattias Gunnarsson är vd på Leröy Seafood.

– Vi ska samlokalisera verksamheten vi har i fiskhamnen i Göteborg och verksamheten i Stockholm. Det handlar om 60 anställda i Stockholm och 40 i Göteborg. Vi hoppas att så många som möjligt ska välja att flytta med till Kungälv, säger han.

Så etableringen innebär inte 100 nya arbetstillfällen här i Kungälv?

– Det är korrekt, men jag är ganska säker på att detta ändå kommer att ge en ansenlig mängd nya jobb i Kungälv och att vi förhoppningsvis kan bygga en ny organisation med lokal tillhörighet, säger Mattias Gunnarsson.

Kungälv är bäst

Beslutet att flytta till Kungälv togs för några veckor sedan.

– Logistiskt ligger Kungälv bra till, sett ur ett totalperspektiv för södra Sverige. Vi har undersökt ett antal lokaliseringar men Kungälv drog det längsta strået, konstaterar Mattias Gunnarsson.

Inflyttning nästa år

Första spadtaget tas i morgon tisdag i Arntorp, i närvaro av norske ambassadören Christian Syse bland andra.

– Efter sommaren räknar vi med att vara igång med byggnationen. Inflyttning är planerad till senvåren 2022, berättar Mattias Gunnarsson.

Anläggningen byggs på marken där Brukshundsklubben tidigare höll till.

ANNONS