Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nils Van Der Poel kommer till Marstrands havshotell den 22 april och föreläser på Näringslivsgalan.  Bild: Stefan Bennhage
Nils Van Der Poel kommer till Marstrands havshotell den 22 april och föreläser på Näringslivsgalan. Bild: Stefan Bennhage

Nils van der Poel kommer till Marstrand för att inspirera

Nils van der Poel har levt sitt liv med målet att bli världens bästa skridskoåkare. Och nu är han det.
Det är en resa som går att likställa med hur man driver ett företag, tycker Företagarnas ordförande Joakim Svensson, som därför bjudit in Nils van der Poel till Näringslivsgalan den 22 april.

– Vi är extremt stolta över att få honom hit till Kungälv och Marstrands havshotell, säger Joakim Svensson och fortsätter:

– Hans resa, från att börja satsa till att bli bäst i världen, tycker jag går att likställa med hur man driver ett företag. Han bedriver också ett företag fast med sin fysik.

Det var mitt i pandemin som Joakim Svensson blev vald till nya ordförande i Företagarna Kungälv.

LÄS MER: Han är Kungälvsföretagarnas ofrivillige ordförande

Ett jobb som hittills inte krävt så mycket när det gäller evenemangsbiten eftersom alla evenemang mer eller mindre varit helt inställda. Bortsett från Kungälvsmässan som öppnade dörrarna i oktober förra året.

LÄS MER: Efter tre års väntan: Kungälvsmässan öppnade igen

LÄS MER: Tusentals besökare på Kungälvsmässan

LÄS MER: Livräddning av docka – så gick rekordförsöket

Därför vill man ge medlemmarna och besökarna det lilla extra i år. Och det lilla extra blev ett världsnamn i form av skridskoåkaren Nils van der Poel.

– Vi satt och diskuterade namn och jag tyckte personligen att det var lite halvtråkiga grejer, säger Joakim Svensson som då fick idén att bjuda in toppidrottaren, som även då var högaktuell med sitt första världsrekord.

– Hans gamla förbundskapten och coach, som heter Mattias Hadders, jobbar ideellt inom Kungälv hockey där jag också är ordförande. Så då slängde jag ut en krok om han kunde kolla med honom om han vill komma hit. Och det tyckte alla lät som en jättebra idé.

LÄS MER: Kärnabo coachade dubbla guldmedaljören van der Poel

LÄS MER: Hadders: ”För mig personligen är ju Nils nummer ett”

Sedan dess har han jagat ett definitivt svar, vilket har varit väldigt svårt att få. Nils van der Poel har minst sagt haft fullt upp och det var inte förrän i måndags som han kunde ge besked.

– Nu kan han, nu vill han. Han har gått och väntat och planerat utefter att han lägger skridskorna på hyllan, att gå över i de lite mer privata branscherna och den här typen av jobb. Jag vet att han har hundratals förslag från folk som vill ha honom till olika saker, så där har vi Mattias Hadders att tacka, säger Joakim Svensson.

Alla företagare i Kungälvs kommun kan köpa en biljett till galan, man behöver inte vara medlem i Företagarna Kungälv. Och Joakim Svensson hoppas självklart att dragnamnet Nils van der Poel kommer locka rekordmånga gäster.

– Han har ju ett inre driv om att bli bäst i världen, och det är den resan han kommer berätta om. Varför blev han världsmästare?

Föreläsningen med Nils van der Poel börjar klockan 18 och håller på i ungefär en timme. Därefter finns det lite tid för att hälsa på världsmästaren.

– Sen får vi se om han också vill vara kvar och dricka bubbel och äta middag, men det tror jag kanske inte. Men vi kommer ge utrymme för lite fotografering efteråt, säger Joakim Svensson.

Vid 19.30 börjar galamiddagen och mellan rätterna kommer flera vinnare i olika kategorier att presenteras. Kvällen avslutas med det stora tillkännagivandet: vem som blir Årets Företagare i Kungälv 2022.

– Det har börjat trilla in en hel del namn på företag som folk har nominerat. Det ska bli spännande att se vem som vinner, eftersom man har pandemiåret 2021 i beaktning för detta.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.