Nattöppen matbutik öppnar på Västra gatan

Terapibodens gamla lokal på Västra gatan har stått tom i flera år. Nu har den fått nytt liv. Snart öppnar en servicebutik med generösa öppettider på adressen.
– Jag tror att Västra gatan kommer bli livlig och full med affärer snart. Och då behövs det en matbutik, säger butiksägaren Yousef Abujabara.

ANNONS
|

Det syns inte från gatan vad som är på gång i lokalerna. Än så länge är fönstren täckta med brunt papper som skyddar mot insyn. Men innanför dörren lägger Yosef Abujabara sista handen vid det som snart ska vara en servicebutik med ett stort utbud av godis, kaffe och smörgåsar som görs på plats, det nödvändigaste i matväg och andra förnödenheter.

– Det kommer vara ganska likt Seven eleven, men här kommer finnas mycket mer att välja på, säger Yousef Abujabara medan han placerar varor på hyllorna.

Mycket att renovera

Det mesta är på plats i butiken som kommer ha namnet Elite market: kaffemaskiner och varmluftsugnar och allt annat som snart kommer att fylla hyllorna.

ANNONS

– Jag ska bara fixa det sista nu. Planen är att vi ska öppna första maj.

Han skrev på kontraktet på lokalen i höstas. På adressen låg tidigare Terapi och handarbetsboden, men sedan verksamheten bommade igen för några år sedan har lokalerna stått tomma och förfallit.

– Det har varit väldigt mycket att göra. Mycket att renovera och göra om, säger Yousef och plockar fram mobiltelefonen och och spelar upp en film som visar hur det såg ut i lokalerna innan han tog över.

Tror på en gata med många affärer

Yosef Abujabara är ingen nykomling i företagarvärlden. Han läste ekonom i Malaysia och drev företag där efter studierna. För sex år sedan flyttade han till Sverige och driver även ett e-handelsföretag med bland annat klockor och märkesvaror. Hur kommer det sig att han öppnar butik i Kungälv?

– Jag bor i Askim i Göteborg med min familj. Jag råkade vara här vid ett tillfälle och tyckte väldigt mycket om Västra gatan och den här gamla delen av Kungälv. Det är den gamla delen av Kungälv och det en historisk gata. Det byggs ju nya bostäder i närheten och jag tror att Västra gatan kommer att bli full av butiker och människor snart.

LÄS MER:Sommarjobbare ska väcka Västra gatan till liv

LÄS MER:Anrika kafé Mors mössa firar 100 år av kaféverksamhet på Fästningsholmen

LÄS MER:Klassiska klädbutiken söker ny ägare: ”Svårt beslut”

ANNONS