Narkotika hittad vid gamla förskolelokaler i Kungälv

Vid halv ett-tiden natten till söndag fick polisen ett larm om att narkotika hade hittats av en väktare, i närheten av den gamla förskolans lokaler intill Borgarparken i Kungälv.

ANNONS
|

Det är inte första gången som narkotikaförsäljning har misstänkts i området intill de gamla förskolelokalerna.

– Det har även tidigare varit försäljning av narkotika i närheten av förskolan, vilket är anledningen till att man har anställt vakter som patrullerar i området, säger Hans Jörgen Ostler, presstalesperson hos polisen region väst.

Det var väktaren själv som hade tillkallat polisen och överlämnade narkotikan till dem när de anlände till platsen.

Kommunens säkerhetsansvarig, Michael Wallin, meddelar Kungälvs-Posten att det har rapporterats om misstänkt narkotikaaktivitet på aktuell plats eftersom det har påträffat spår av narkotikahantering.

Michael Wallin skriver i ett mejl att kommunen: ”beställt väktarrondering av platsen för att öka upptäcktsrisken och avskräcka personer som hanterar narkotika på platsen. Det var det som ledde till upptäckten denna helg”.

ANNONS

Han uppger också att kommunen ska riva ett skärmtak för att göra platsen mindre attraktiv.

Kommunen har även varit i kontakt med Kungälvsbostäder, som har hyresgäster i aktuellt område, för att uppmärksamma de boende om aktuellt problem och be dem att ta kontakt med polis vid behov.

ANNONS