Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jenny Holm, Ytterby, är femma i KP:s tatueringstävling med Flisan – mopsen hon som liten drömde om och som för alltid kommer att finnas kvar. Bild: Privat
Jenny Holm, Ytterby, är femma i KP:s tatueringstävling med Flisan – mopsen hon som liten drömde om och som för alltid kommer att finnas kvar. Bild: Privat

Mopsen Flisan sticker ut – är femma i KP:s tatueringstävling

KP:s tatueringstävling är avgjord och nu presenterar vi de fem vinnarna. På femte plats hittar vi Mopsen Flisan som förevigats på Jenny Holms arm.

Bland de över 70 bidragen i tävlingen stack Flisan ut – både från huden och i mängden. Och det var samma reaktion som Jenny Holm, från Ytterby, fick när hon såg tatueringen för första gången.

– Jag gav min tatuerare ett foto, och han fick ju väldigt liv i henne. Han lyckades fånga henne så fint, hennes ögon. Det är Flisan. Jag gjorde tatueringen för att hedra henne, säger Jenny Holm.

– Det som reflekteras i ögonen, det är jag som står och ta kort på henne. Det kanske inte syns i tatueringen men det är det jag tänker på när jag ser den.

Mopsen Flisan var en barndomsdröm som gick i uppfyllelse för Jenny. Och i sitt bidrag till KP-tävlingen beskrev hon att det var ”total lycka att äntligen få äga en mops” och att ”Flisan gjorde ett stort avtryck hos oss i familjen och hos vänner”.

– Flisan var speciell. Hade bra psyke, gick bra ihop med barn och var alltid glad. Ja, en mops helt enkelt, säger Jenny.

Flisan hade en nervskada i ryggen som gjorde att hon blev vinglig och för tre fyra år sedan fick hon somna in. Jenny och Flisan fick drygt sju år tillsammans.

– Tatueringen sitter på vänster överarm, för det är armen närmast hjärtat tänker jag. De som ser den reagerar på att den ser väldigt verklighetstrogen ut, speciellt ögonen. Väldigt många frågar vem som gjort den, säger Jenny.

Tatueraren bakom Flisan heter Sagie, eller #sagietattoo på Instagram, och han har en Kungälvskoppling.

– Han har gjort en målning på en husvägg i Kungälv, den vid Bomans, den med en hasselmus. Han har gjort sex av mina åtta tatueringar, jag är väldigt nöjd.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.