Mopedbil och personbil i krock vid busshållplats

En bil och en mopedbil krockade på länsväg 168 i höjd med busshållplatsen Vävra övre strax innan Vävra korsväg på lördagskvällen.

ANNONS
LocationKungälv||

– Vägen är avstängd i båda riktningarna och vi är på plats tillsammans med ambulansen, men jag kan inte uttala mig om eventuella personskador, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör Fredrik Östlund i en tidig kontakt kring händelsen.

– Men två personer ska vara drabbade i olyckan, tillägger han.

Enligt SOS skedde kollisionen mellan bilen och A-traktorn i sidan på det ena fordonet. Därefter stängdes väg 168 av helt i området.

– Vi sanerar vägen från delar från bilarna som kolliderade och vi beräknas vara klara med det om ungefär tio minuter, säger räddningstjänstens Fredrik Östlund vid klockan 18.10 på lördagen.

ANNONS

Därefter ska trafiken, enligt initiala uppgifter, släppas på växelvis.

– Så visst har olyckan trafikpåverkan, men jag vet inte hur hårt trafikerad vägen är vid den här tiden en lördag, säger Fredrik Östlund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten vid klockan 18.10.

Enligt SOS behövde ingen av de två drabbade personerna följa med ambulans till sjukhus.

Hannah Sutherland, gruppchef och förundersökningsledare på polisen i Kungälv, berättar att kollisionen inträffade när en bil påbörjat en omkörning av en mopedbil.

– Bilföraren märker inte att mopedbilen ska svänga vänster och kör då rakt in i mopedbilen. Föraren i mopedbilen klagade på smärta och svullnad i huvudet, och skulle själv ta sig till sjukhus. Mopedbilen fick omfattande plast- och plåtskador, säger Hannah Sutherland.

Föraren i mopedbilen var en tjej i 16-årsåldern och bilföraren en kvinna i 30-årsåldern.

Polisen har skrivit en anmälan om vårdslöshet i trafik.

ANNONS