Misstanken: Stal Hugo Boss-plagg för 26 000

En klädbutik på Kongahälla center har anmält en stöld sedan en större mängd kläder försvunnit – tjuvarna ska ha fångats på övervakningskamera.

ANNONS

Anmälan inkom till polisen på torsdagen men händelsen ska ha inträffat förra fredagen. I anmälan till polisen beskrivs händelseförloppet för stölden.

– En man kommer till butiken vid fyratiden på eftermiddagen och går runt och tittar bland kläderna. Strax efter kommer en annan kille in med en stor preppad Stadiumväska, säger Hannah Sutherland, stationsbefäl vid polisen i Kungälv.

25 varor stulna

De två personerna ska sedan ha börjat fylla väskan med kläder som de tar med sig ut ur butiken. 25 varor ska ha stulits till ett totalvärde på 26 319 kronor.

Att tjuvar inriktar sig på ett specifikt märke hör inte till det vanliga, enligt Hannah Sutherland.

– Nej det är det inte, av vad jag har sett.

Går igenom övervakningskameran

En utredning tar nu vid hos polisen och anmälan rubriceras som stöld. Till att börja med ska de prata med butikspersonal och gå igenom övervakningskameramaterialet.

– Det ska finnas kameraövervakning som vi ska inhämta och se om vi kan identifiera de här två männen. Vi ska också höra anmälaren mer ingående om omständigheterna, säger Hannah Sutherland.

LÄS MER:Krossade rutor på skolor – rotat runt i skåp

LÄS MER:Verktyg och arbetskläder stals ur arbetsfordon

LÄS MER:Bil påkörd av tåg – stopp i tågtrafiken

ANNONS