Misstänks ha förfalskat tillstånd för besprutning

En företagare från Kungälv misstänks ha klippt och klistrat för att förlänga ett tillstånd för besprutning av ogräs. Nu åtals mannen för brukande av falsk urkund.

ANNONS
|

Företagaren från Kungälv gick en kurs i bekämpningsmedel 2004. Han fick ett användartillstånd som gällde till 2009. Nu misstänks han ha förfalskat det att gälla fram till siste december 2020. Nu har han åtalats för brukande av falsk urkund. Mannen nekar till brott.

Mannen som är i 40-årsåldern drev ett företag i Kungälvs kommun som gjorde ogräsbekämpningar. Och för att få göra det behöver man gå en endagarskurs för att få ett intyg och sedan skulle användartillståndet förnyas var femte år.

Men sommaren 2020 gjorde Kungälvs kommun en tillsyn mot mannens företag. Då fick de ta del av företagets journaler över besprutning och användartillstånd för den nu åtalade mannen.

ANNONS

Men efter att ha hittat ett gammalt tillstånd hos mannen, som dessutom hade en lapp klistrad över giltighetstiden, fattade man misstankar och kontaktade länsstyrelsen. De återkom med att mannen inte fanns hos dem som tillståndsinnehavare. Och att hans tillstånd gått ut siste december 2009.

Nu har företagaren åtalats för brukande av falsk urkund då han misstänks ha klippt och klistrat så att tillståndet skulle se ut att gälla till siste december 2020.

Mannen nekar till brott och uppger att han haft flera personer som jobbat åt honom som skulle kunna ha förfalskat intyget.

Han har dock redan fått en straffavgift från kommunen på 25 000 kronor.

ANNONS