Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivfoto
Bild: Arkivfoto

Misshandlade tjej under bilfärd – döms mot sitt nekande

Tjejen och killen hade varit ett par men gjort slut. När tjejen ville träffas för att få pengar till en räkning av killen blev hon misshandlad av honom.

De hade bestämt träff i Kungälv i mars 2017, enligt tjejen för att reglera en skuld. Men killen ska inte ha haft några pengar utan det bestämdes att de skulle köra hem till honom. I bilen uppstår ett gräl och tjejen säger till killen att de inte kommer bli ett par igen.

Efter det började killen, enligt tjejen, skrika och banka i bilen. Han ska ha slagit henne mot kroppen och ansiktet med knytnäven, så att hon fick blåmärken och blev öm.

Hon stannade bilen och bad killen gå ur och då ska killen ha slitit sönder en sidobackspegel och sparkat på båda passagerardörrarna. När hon försökte dra igen dörren hoppade han in i bilen igen och fortsatte misshandla henne. Tjejen lyckades ta sig ur bilen.

Nekar till brott

Killen har dock en annan variant av vad som hände. Han uppger att han blev arg på grund av att tjejen tagit med en annan, icke namngiven, kille i bilen trots att det bara var de två som skulle ses. Han ska även varit upprörd över att tjejen påstod att han var skyldig henne pengar.

Han ska inte ha tagit bilnyckeln och slängt iväg den, vilket tjejen uppgett, och han ska inte heller ha skadat tjejen eller bilen. Han vet inte varför tjejen anklagar honom för brott så som hon gör.

Händelsen vid bilen ska dock ha uppfattats av ett vittne som sett en kille stå utanför bilen och sparkat på bilen i ”vad som såg ut att vara raseri”. När vittnet stannade till vid bilen var tjejen ”upprörd, ledsen och skakade i kroppen”. Hon berättade då att killen tagit bilnyckeln och kastat in den i skogen. Hon ska inte ha berättat för vittnet vad som hänt henne.

Döms för misshandel

Tingsrätten anser att tjejens berättelse med stöd av övrig bevisning väger tungt. Men man finner inga bevis för att killen ska ha skallat henne och dragit henne i håret.

Killen döms för misshandel. Straffvärdet för misshandel är tre månaders fängelse men på grund av att killen bara var 20 år vid misshandeln anser tingsrätten att han ska dömas till villkorlig dom och 75 dagsböter om 310 kronor, 23 250 kronor.

Han ska även betala skadestånd till tjejen på 6 300 kronor för kränkning och sveda och värk.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.