Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bella Gillenäng och Mattias Tell har sett till så att elever från Mimers hus får vara med på Kungälvsmässan.  Bild: Kristian Johansson
Bella Gillenäng och Mattias Tell har sett till så att elever från Mimers hus får vara med på Kungälvsmässan. Bild: Kristian Johansson

Mimers hus tar plats på Kungälvsmässan

När Kungälvsmässan öppnar portarna nästa torsdag kommer elever från Mimers hus att vara med både som värdar och säljare.
– Det var självklart för oss att de skulle vara med, säger Mattias Tell, en av arrangörerna.

Efter många om och men på grund av pandemin är det äntligen dags för Kungälvsmässan att genomföras i Mimershallen 14-16 oktober. Nytt för den här mässan är bland annat att Mimerseleverna ges större utrymme. Alla UF-företag är inbjudna att stå och sälja sina produkter inne på mässan.

– Det bara väller in önskningar nu från dem som vill vara med. Alla producerar som fasen nu för att kunna sälja mycket, säger Bella Gillenäng, som är förstelärare i entreprenörskap på Mimers hus gymnasium, och den som har planerat tillsammans med de som driver mässan.

UF-företagen kommer att vara på plats tre åt gången i olika pass under mässans gång. Det här kommer att bli första gången som de är ute och säljer på riktigt.

– UF-företagen har brukat sälja på öppet hus tidigare, men då har de inte alltid sålt så bra. Så det här blir ett jättebra alternativ att försöka sälja, och så är det ju bra att komma ut och ha ”riktiga” lektioner, säger Bella Gillenäng.

Mattias Tell är glad att ha fått med eleverna på mässan.

– Det är klart att det ligger i vårt intresse att ha med de eventuellt framtida företagarna. Sedan har vi i kontakt med kommunen fått önskemål om att vi engagerar oss i skolan och UF, så det är två flugor i en smäll, säger Mattias Tell, som själv var en av näringlivsdrakarna som gav tips åt UF-företagen när de hade en egen variant av TV-programmet Draknästet.

LÄS MER: Unga företagare fick tips från näringslivsdrakar

– Det var väldigt imponerande att se dem. Man märker att vissa var sjukt taggade, säger han.

Utöver att UF-företagen är på plats kommer också elever från företags- och serviceprogrammet (tidigare handelsprogrammet) att vara på plats som värdar.

– Vi ville ha tolv värdar och värdinnor som jobbar för oss. De kommer att hälsa välkommen som entrévärdar, ha ansvar för räknare så man vet hur många som går in och ut. De kan hjälpa till folk att hitta inne på mässan och vara en servicefunktion för alla som är där, säger Mattias Tell.

Kungälvsmässan

Genomförs 14 till 16 oktober i Mimershallen och samlar en mängd aktörer i Kungälv, framför allt företag, men också föreningar och politiska partier, som alla får var sin monter för att visa upp sig och knyta kontakter.

Mässan har öppet torsdag 12-18, fredag 10-18, lördag 10-16.

Traditionellt har mässan genomförts vartannat år, men år 2020 fick den skjutas upp på grund av pandemin.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.