Ett axlplock av årets mest lästa artiklar.
Ett axlplock av årets mest lästa artiklar.

Mest lästa artiklarna 2021

Kungälvsborna verkar gilla att läsa Kungälvs-Posten. Totalt har vi haft nära 7 miljoner unika sidvisningar under 2021. Och det som ni mest av allt gillat att läsa om har varit Baddare, Fars hatt, Kexen och åter Baddare – men även artiklar om lokala personer som visar framfötterna.

ANNONS

Här följer en nedräkning av de tio mest lästa artiklarna under 2021 – från nummer 10 till 1.

10. Kungälvsbo testar lyckan i Idol

Ingen fyr

Första texten om Erik Elias Ekström i Idol nådde 16 098 läsare. I artikeln Kungälvsbo testar lyckan i Idol berättade vi om när han tog en av de eftertraktade guldbiljetterna, att han de senaste fem åren bott i Kungälv och vad han sysslat med då.

9. Nu bakas Baddarna igen

Ingen fyr

Att Baddare och Kexfabriken ligger Kungälvsborna varmt om hjärtat är klart. För på nionde plats med 16 203 unika sidvisningar hamnar Nu bakas Baddarna igen om beskedet NÄR sista baddarna någonsin skulle bakas och säljas. Resten är historia – långa köer i dagarna tre och totalt 450 000 baddare fått nya ägare.

8. Förre SHL-spelaren öppnar restaurang i Kungälv

Ingen fyr

Många Kungälvsbor undrade nog vad som skulle hända efter att restaurang Popina på Gamla Torget stängdes. När KP kunde berätta att Förre SHL-spelaren öppnar restaurang i Kungälv strömmade läsarna till. Artikeln om före detta hockeyspelare Sami Torkki som öppnade Token nådde 16 477 unika sidvisningar.

7. Dialog Hotels tar över Fars Hatt

Ingen fyr

Artikeln om att Fars Hatt gick i konkurs lockade rekordmånga läsare. Men även nyheten om att verksamheten skulle drivas vidare med nya ägare var något som Kungälvs-Postens läsare ville läsa om.
Dialog hotels tar över fars Hatt fick 16 483 unika sidvisningar.

6. 14-årige Teodor från Kärna är knivmakare och smed

Ingen fyr

14-årige Teodor Stiernholm tillverkar egna knivar och säljer sina saker över hela världen. Något som bevisligen intresserade Kungälvs-Postens läsare. 16 757 unika sidvisningar fick 14-årige Teodor från Kärna är knivmakare och smed. Nu siktar han på att bli ännu bättre. ”Jag hoppas kunna utveckla min kunskap framöver och skaffa fler maskiner, säger han i KP:s artikel.

5. Erik Elias vidare till fredagens kvalfinal

Ingen fyr

När tidigare Kungälvsbon Erik Elias Ekström, med blomkrans i håret i stället för mormors mössa, sjöng Lisa Ekdahls version av Crazy in love tokhyllades han av Idoljuryn. Men även Kungälvsborna ville läsa om ”sin” Idol-deltagare.
Med 21 059 unika sidvisningar hamnar Erik Elias vidare till fredagens kvalfinal på femte plats bland de mest lästa artiklarna i KP 2021.

4. Snart bakas baddare igen

Ingen fyr

Som en av de senast skrivna texterna på året rusade Snart bakas baddare igen in på topplistan. Baddare är något som alltid lockar – i textform och som bakelse. Här var en kort text om att det inom kort skulle bakas Baddare igen. Då fanns inget datum men det kryptiska meddelandet var att vi ”inte behöver vänta i så många dagar till”. Med 22 004 unika sidvisningar rusade texten, som publicerades 2 december 2021, in på en stabil fjärdeplats.

3. Nu rustas personalen för livet efter Kexfabriken

Ingen fyr

Kexfabriken stänger och flyttar sin verksamhet till Riga i Lettland. Företaget gick i somras ut med att man ville förbereda personalen för ett nytt arbetsliv efter kexen. Detta skulle ske genom kompetensutveckling av personalen.
”När fabriken stänger ska medarbetarna kunna känna sig stolta över vad de bidragit med på Göteborgs kex och de ska känna sig trygga med att de är rustade för att ta nya steg i arbetslivet”, sa Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på Orkla Sverige.
Med 22 684 unika sidvisningar hamnar artikeln på tredje plats bland de mest lästa under 2021.
Läs hela artikeln Nu rustas personalen för livet efter kexfabriken
Mest lästa artiklarna i Kungälvs-Posten 2021

2. Klädbutik på Kongahälla center i konkurs

Ingen fyr

Att nya butiker öppnar och stänger i stan är av största intresse för Kungälvsborna. Och när beskedet kom att barnklädesbutiken Piraia stängde var det många som ville läsa om butiken i Kongahälla center.
Med 22 972 unika sidvisningar hamnar artikeln på andra plats bland KP:s mest lästa artiklar 2021. Läs Klädbutik på Kongahälla center i konkurs
Mest lästa artiklarna i Kungälvs-Posten 2021

1. Fars Hatt stänger på fredag

Ingen fyr

Den här nyheten slog ner som en bomb i Kungälv. Efter över 30 år med Ulla Norbäck vid rodret meddelade ledningen att verksamheten begärts i konkurs. Pandemin och svikande beläggning blev nådastöten för dåvarande ägare.
Med 55 953 unika sidvisningar är den här artikeln mest läst på Kungälvs-Posten i år.
Läs hela artikeln Fars Hatt stänger på fredag

ANNONS