McDonalds-bråket började i bilkön – misstänkt släpptes

En man anhölls efter fredagens storbråk på McDonalds i Kungälv. Mannen släpptes under söndagen men misstankarna mot honom och en annan man kvarstår, uppger polisen på måndagen.
– Bråket ska ha börjat i bilarnas drive thru-kö, säger förundersökningsledaren Cecilia Bladmyr.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeKungälv|

Det var vid klockan 22.25 i fredags som polisen kallades till McDonalds utmed Marstrandsvägen sedan restaurangens personal tryckt på överfallslarmet.

– Då hade ett bråk brutit ut i drive thru-kön mellan personer i två bilar. När det ena sällskapet skulle hämta sin mat sprang två personer ut från bilen bakom, varav en med kniv, och slog sönder framrutan på den första bilen och försökte dra ut föraren och passageraren. Det lyckades man inte med och föraren körde därifrån i panik, säger polisens Cecilia Bladmyr.

När polisen kort därefter kom fram med två patruller, körde en av de misstänkta männen ifrån McDonalds och försvann. Den andra misstänkta personen flydde platsen i riktning mot Ica Maxis parkeringsgarage.

– Där hann vi ifatt honom och han kunde gripas, säger polisens förundersökningsledare Cecilia Bladmyr.

Släpptes i helgen

Mannen som greps anhölls senare under fredagskvällen. Han släpptes dock på fri fot under söndagen eftersom bevisläget inte var tillräckligt för att mannen skulle häktas.

– Misstankarna kvarstår dock mot honom och den andre mannen som försvann. Brottsrubriceringarna lyder skadegörelse, misshandel och olaga hot och mannen som släpptes misstänks även för hot mot tjänsteman eftersom han hotade en polis, säger Cecilia Bladmyr.

Hur fortsätter polisens utredning?

– Vi jobbar vidare med att titta på McDonalds övervakningsfilmer. Det finns dessutom väldigt många vittnen till den här händelsen, som också filmade mycket av bråket, säger förundersökningsledaren Cecilia Bladmyr.

De två målsägande personerna behövde inte uppsöka sjukhusvård efter tumultet på McDonalds.

– Men de har uttryckt att de kände en enorm rädsla och inte heller visste vilka det var som gav sig på dem i kön, säger Cecilia Bladmyr vid Kungälvspolisen.

LÄS MER:Jessica blåser nytt liv i gamla träbåtar ”Det är som terapi”

LÄS MER:Anrik kiosk öppnad på nytt – av 15-åriga Wilma från Kungälv

LÄS MER:Snart delinvigs Västkustleden – ny cykelled längs kusten genom Kungälv

ANNONS